Specialiştii trag un nou semnal de alarmă legat de alimentele pe care le cumpărăm din magazine: ambalajele de carton pot fi periculoase pentru sănătate. Specialiştii averizează că ambalajele pot contamina produsele și favoriza apariția unor boli.
Organizația non-guvernamentală Foodwatch a tras marți un semnal de alarmă în privința contaminării chimice a produselor alimentare curente, cum ar fi pastele făinoase sau orezul, de la ambalajele cartonate și a cerut autorităților competente să impună noi reguli, scrie 7sur7.be.
„Uleiuri derivate din hidrocarburi se regăsesc în alimente consumate pe scară largă, ca pastele făinoase, lintea, cerealele, biscuiții sau orezul„, a afirmat la o conferință de presă Ingrid Kragl, director de comunicare la Foodwatch Franța.
„Aceste uleiuri conțin substanțe toxice, iar industria alimentară trebuie să reacționeze punând bariere între ambalajele cartonate și conținuturile alimentare„, a afirmat Kragl, prezentând o anchetă asupra unui număr de 42 de produse comune în Franța, cumpărate din diferite supermarketuri.
Potrivit Foodwatch, contaminarea cu aceste „uleiuri minerale” a alimentelor ambalate se datorează mai multor factori: cartonul reciclat, cartonul nereciclat, dar contaminat de mediul exterior și de reziduuri ale produselor de lubrifiere de pe mașini în timpul procesului de fabricare.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ambalajele-de-carton-periculoase-pentru-sanatate-cum-pot-sa-contamineze-alimentele_253649.html#ixzz3pwm1pRFh