ACTIUNE…Scoala Gimnazialã „Ionel Miron” Ivãnesti, judetul Vaslui, este privilegiatã. Patronul ei spiritual, profesorul doctor universar, le-a fãcut o surprizã elevilor merituosi, organizând alãturi de directorul adjuct al scolii, Anca Flavia Rosu, o tabãrã ineditã în baza de pregãtire a studentilor de la Facultatea de Biologie din cadrul Universitãtii „Al.I. Cuza”. „Sper ca excursia de astã varã, în locul unde domnul profesor a activat atâta timp si a cunoscut consacrarea academicã, sã-i inspire si sã-i motiveze pe elevii nostri. Acum au un motiv în plus sã învete ca în vara viitoare sã prindã un loc în tabãrã”, a spus Anca Flavia Rosu.
De când patronul spiritual al Scolii din Ivãnesti este profesorul universitar dr. Ionel Miron, elevii au de câstigat. În vara acestui an, mai multi elevi ai claselor V-VIII au fost într-o tabãrã de ecologie în statiunea biologicã de la Potoci, din judetul Neamt. „Prin grija si implicarea directã a dl. prof. univ. dr. Ionel Miron, în vara anului 2015, în perioada 10-14 august, s-a organizat Tabãra de ecologie , în localitatea Potoci, judetul Neamt. Beneficiari au fost elevii din învãtãmântul gimnazial, claseleV-VIII, care au fost premianti. Au fost alesi cei care au luat premiile I si II, precum si cei cu rezultate bune la olimpiadele scolare. Pãrintii au contribuit cu alimente din gospodãria proprie, necesare pentru prepararea hranei pe parcursul sederii în tabãrã , si cu o sumã modicã pentru cazare. De la primul pas al organizãrii acestei tabere s-a convenit cu elevii participanti si cu pãrintii acestora cã activitãtile desfãsurate vor fi lectii de autogospodãrire, de ecologizare, de trãire în mijlocul naturii montane, de explorare a împrejurimilor în mod organizat, de experimentare a Conceptului RAMEO ( n.r. R-respiratie, A-apã, aer, alimentatie, M-miscare, E-energie, O-odihnã)”, a declarat directorul adjunct Flavia Rosu, care a fost si organizatorul acestui eveniment.
Cursuri cu patronul spiritual al Scolii din Ivãnesti
Zilnic, în amfiteatrul bazei de pregãtire de pregãtire de la Potoci -proprietate a Facultãtii de Biologie din cadrul universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, profesor Miron le-a tinut cursuri micilor învãtãcei. Ineditã a fost prezentarea costumului adevãrat de scafandru, prezentat de un renumit scafandru, prieten al universitarului. „Aceastã lectie s-a continuat ca aplicatie cu lectia de înot în piscina de pe lacul Izvorul Muntelui. În urmãtoarea zi, dupã drumetia montanã, pentru a nu lãsa muschii picioarelor sã se relaxeze s-a organizat lectia de Pilates. Instructoarea de zumba( n.r. Maftei Ecaterina-sefa de promotie a Liceului „Emil Racovitã”, promotia 2013-2015, studentã în anul II la Medicinã în Cluj – invitat special) i-a antrenat pe toti participantii, urmãtoarea zi, într-un energic colaj de dansuri” a mai spus Flavia Rosu.
Elevii din Ivãnesti au vizitat locurile celebre din judetul Neamt
Elevii au fost si în vizitã la Pãstrãvãria Cheita. Profesorul universitar i-a ajutat pe elevi sã înteleagã câteva din curiozitãtile vietii pestilor, în special a pãstrãvilor. Dupã aceea, elevii au fost într-o drumetie de vis în judetul Neamt . Elevii au plecat de la Lacul Rosu si au mers pânã în orasul Bicaz, au vizitat casa memorialã a lui Mihail Sadoveanu, dupã care au fost la Cetatea Neamtului, la Zimbrãria si, nu în ultimul rând, la Casa memorialã a lui Ion Creangã. Încheierea taberei s-a realizat cu un impresionant foc de tabãrã, precum si sãrbãtorirea aniversãrii unei eleve. Din impresiile culese de la elevii participanti, toti au concluzionat cã a fost o tabãrã educativã, distractivã, de neuitat. Iatã ce a zis Miron Izabela, din clasa a VI-a de la Scoala Gimnazialã Ursoaia: „Totul a fost ca un vis încâlcit cu istorie, ecologie, geografie, biologie, povesti, sperante, emotii si descoperiri împlinite, mai multe decât picãturile Pacificului”.