spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Militarii bârlãdeni, în sãrbãtoare: 100 de ani de existentã!

- Advertisement -

CENTENAR Pe 1 noiembrie 2015, Regimentul 52 Artilerie Mixtã „General Alexandru Tell”, unitate de prestigiu în Armata României, împlineste 100 de ani de atestare documentarã. Evenimentul va fi sãrbãtorit pe data de 10 noiembrie, datã la care se sãrbãtoreste si Ziua Artileriei Române. Atunci se vor organiza o serie de manifestãri, care vor marca sãrbãtorirea centenarului acestui prestigios regiment bârlãdean, când va fi decorat drapelul de luptã al Garnizoanei Bârlad.

Pe data de 10 noiembrie, între orele 11.00-15.00, la sediul Unitãtii Militare 01458 Bârlad, vor avea loc o serie de manifestãri dedicate sãrbãtoririi Centenarului Regimentului 52 Artilerie Mixtã „General Alexandru Tell”. Manifestãrile constau în prezentarea unei expozitii de icoane pictate si ouã încondeiate, simultan cu prezentarea unitãtii în imagini – trecut si prezent, desfãsurarea unui ceremonial militar si religios, înmânarea de diplome aniversare si distinctii militare, decorarea Drapelului de luptã, precum si defilarea unitãtilor. Seria manifestãrilor se încheie cu un moment special, reprezentat de dezvelirea bustului generalului Alexandru Tell, patronul spiritual al unitãtii, precum si a unei plãci comemorative, special creatã pentru aceastã zi aniversarã.

LA MULTI ANI!

“Sãrbãtorirea a 100 de ani de traditii ai Regimentului 52 Artilerie Mixtã „General Alexandru TELL” reprezintã un prilej deosebit pentru consolidarea relatiilor dintre institutia militarã si societatea civilã, precum si un eveniment important în viata personalului militar activ si în rezervã, cu implicatii sentimentale în promovarea traditiilor militare la nivelul garnizoanei Bârlad. Acum, noi, purtãtorii de uniformã din Regimentul 52 Artilerie Mixtã „General Alexandru TELL” dedicãm aceastã a 100-a aniversare tuturor artileristilor, de la soldat la general, care au trudit si s-au jertfit pentru vesnicia tãrii si pentru onoarea Armatei Române. Lor le deschidem portile inimii si le aprindem în suflet candela recunostintei. Dorim sã se stie cã faptele lor nu le-am uitat si cã ei trãiesc etern în amintirea noastrã si a celor care vor urma dupã noi” a precizat col. Nicolae Prunãu, loctiitor al comandantului Brigazii 52 artilerie “Alexandru Tell” Bârlad.

(Material realizat cu sprijinul lt.col. Adeline Arghire, purtãtor de cuvânt al UM 01458 Bârlad)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.