spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Solomon, un adventist de ocazie (FOTO)

- Advertisement -

Disperat dupã voturi

SIMPOZION…Deputatul Adrian Solomon a fost invitat de onoare la un simpozion cu tema “Libertate de constiintã”, organizat de Asociatia “Constiintã si Libertate” a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Deputatul PSD, care este si candidat pentru fotoliul de primar, n-a pierdut ocazia sã îsi facã putinã campanie electoralã de la amvonul adventist. Simpozionul s-a desfãsurat sub forma unor dezbateri constând în promovarea demnitãtii umane si importanta libertãtii de constiintã, unde au luat cuvântul invitati din domenii diferite: religie, administratie, educatie, ONG-uri. De remarcat cã, desi invitat, primarul Marin Bunea n-a participat la simpozion, iar consilierul local PSD Andrei Huiban, desi n-a fost invitat, a participat alãturi de deputatul Solomon!

Asociatia “Constiintã si Libertate” a organizat pe 17 octombrie, la Biserica Adventistã de Ziua a Saptea din Bârlad, un simpozion cu tema “Libertatea de constiintã reflectatã în legislatie, eticã si religie”. Actiunea s-a vrut o dezbatere, scopul sãu constând în promovarea demnitãtii umane prin evidentierea importantei libertãtii de constiintã si a valorilor morale ca elemente constitutive. La aceastã dezbatere au fost invitati sã participe 85 de persoane din domenii importante ca administratie, religie, educatie, asociatii neguvernamentale din Bârlad, însã au venit … doar zece. Invitati de onoare au fost primarul Marin Bunea – care n-a onorat invitatia, Sergiu Macovei, directorul Asociatiei “Constiintã si Libertate” pentru zona Moldova si deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad. Din partea cultului ortodox a participat preotul Rãzvan Acostioaiei, de la parohia Sf. Dumitru, care a transmis mesajul preotului Vasile Lãiu, protopopul de Bârlad, care a fost absent. Dezbaterea a constat de fapt în discursuri tinute din amvon, presãrate cu cântece religioase si muzicã clasicã interpretatã foarte frumos de câtiva copii talentati la flaut si pian. Au vorbit Marian Birda, pastor la Biserica Crestinã dupã Evanghelie, Simion Dubei, acelasi cult religios evanghelist, avocat Carmen Frãtiman, Constantin Nituc, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Bârlad, cms. sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad, Gabriela Giuscã, profesor de religie, Andrei Huiban, profesor si consilier lcoal PSD, Mihaela Zanoschi, directorul Asociatiei “Buna ziua, copii din România” si asociatia Crestinã de Misiune si Ajutorare Betania Bârlad. Toti vorbitorii au atins cât de poate de real tema simpozionului. Evenimentul a continut si lansarea pentru invitati a “Jurnalului Libertãtii de Constiintã”, editia 2014, o lucrare de referintã în domeniul conservãrii valorilor umane si libertãtilor fundamentale ale omului, ce include reglementãri, articole si opinii purtând girul si semnãtura unor personalitãti academice, politice si religioase din Romania. Toti invitatii au primit câte un exemplar.

Solomon a vorbit despre constiintã!

De departe cea mai asteptatã alocutiune a fost a deputatului Adrian Solomon, care a dat tot timpul impresia cã s-a “plictisit” la eveniment. Ba se uita pe sus, ba vorbea cu Andrei Huiban sau cu preotul Acostioaiei. Dar, de la amvon, a tinut sã precizeze cã … se asteaptã sã fie votat si de adventisti, vorbind apoi, culmea (!?), despre constiintã si libertate! “Societatea noastrã încã nu si-a încheiat drumul de la socialism la o democratie veritabilã. Am fost votat de majoritatea bârlãdenilor si îmi place sã cred cã si de, inclusiv, membrii acestui cult religios de Ziua a Saptea, ai comunitãtii evreiesti si ai celorlalte comunitãti religioase, eu având o activitate sustinutã, mai ales în ceea ce priveste domeniul social, în care activez si eu la Parlamentul României”, a început Adrian Solomon discursul sãu, unde a mai vorbit despre libertate si constiintã, fãcând trimitere la faptul cã nu toti românii acceptã invazia de migranti musulmani, acesta fiind un exemplu clar cã nu sunt toleranti cu alte culte religioase. Deputatul Solomon a fãcut apel la constiinta semenilor sãi pentru a fi toleranti, desi dintre români, el este primul care si-a cãlcat constiinta în picioare, mintind bârlãdenii cu nonsalantã în privinta explorãrii si exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. “Avem în Parlament o dezbatere privind invazia de migranti din Siria si alte tãri din Orientul Mijlociu, care sunt de origine musulmanã. Din pãcate marea parte a românilor respinge aceastã idee, ca musulmanii sã fie ajutati sã se integreze si sã devinã cetãteni onesti. Pentru mine este curios cum clamãm cu totii despre tolerantã, dar suntem intransingenti cu cei de altã religie care au nevoie de ajutor, fatã de seamenul nostru. Ar trebui ca dincolo de legislatie sã trecem în valorile noastre cã trebuie sã uitãm ce religie avem si sã ne aducem aminte cã suntem oameni, ajutând semenii fãrã a ne gândi la apartenentã de un grup religios”, a spus deputatul Solomon. Asa cum a precizat si el, trebuie întâi sã ne vedem bârnele din ochii nostri si apoi paiele din ochii celorlati! “Oare el asa procedeazã, îsi vede întâi bârna din ochi si apoi paiele altora? Când ne mintea pe fatã si a scos în stradã mii de oameni, ca apoi sã se întoarcã împotriva lor, cum a fost? Câtã constiitã avea? Asta întelege el prin libertatea de constiintã? Pãcat!”, au spus câtiva participanti la simpozion. Curat murdar!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.