spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Rugbystul Ovidiu Tonitã, se retrage din echipa nationalã!

- Advertisement -

FINAL DE CARIERÃ… Bârlãdeanul Ovidiu Tonita (35 de ani), unul dintre jucãtorii de marcã ai rugbyului românesc, a luat decizia de a se retrage din activitate dupã ce si-a încheiat evolutia la Cupa Mondialã din Anglia, a anuntat site-ul Federatiei Române de Rugby. Ovidiu Tonitã va fi prezent la Bârlad în luna noiembrie, pentru a-i fi înmânat într-un cadru festiv titlul de “Cetãtean de Onoare al Bârladului”, la sedinta CLM.

Singurul rugbyst român care a participat la cinci editii ale Cupei Mondiale, supranumit ”Autobuzul din Carpati”, datoritã fortei sale, va pune capãt activitãtii la nivel profesionist, dupã douã meciuri jucate la Cupa Mondialã din acest an. “Autobuzul s-a cam oprit dupã meciul cu Irlanda, s-a parcat. Am decis sã termin cu cariera internationalã dupã acel meci si mã retrag, nu mai joc la niciun club, mã duc doar din plãcere, la amatori si nejucând profesionist, nu mai pot reveni în echipa nationalã”, a afirmat Tonita. Ovidiu Tonita a precizat cã nu stie dacã viitorul sãu va fi legat tot de rugby, dar în prezent urmeazã un curs de preparator fizic si poate în viitor va putea ajuta pe aceasta cale. Tonita îsi încheie cariera internationalã cu un eseu marcat Irlandei, pe Wembley, într-un meci are a stabilit recordul de spectatori la aceastã editie a Cupei Mondiale, 89.267 de spectatori. Tonita a evoluat si în meciul cu Franta, dar a ratat partidele cu Canada si Italia, din cauza unei fracturi la un deget.

Va primi titlul onorofic, în luna noiembrie!

Nãscut la Bârlad si format ca sportiv la echipa localã Rulmentul,Tonita a devenit mai apoi campion al Frantei cu USA Perpignan. El a egalat recordul lui Romeo Gontineac la numãrul de meciuri jucate la Cupa Mondialã, ambii având 14 prezente. “Autobuzul din Carpati”, care a debutat pentru România la doar 19 ani, într-un meci cu Maroc, în 2000, a strâns 72 de selectii pentru România si a marcat 65 de puncte. El a mãrturisit cã cea mai frumoasã amintire o are din 2007: ”Am jucat cu Noua Zeelandã, am vazut Haka în fatã, a fost ceva extraordinar. A fost un moment unic în viatã”. Tonita (195 cm si 107,5 kg) a mai evoluat la echipe de vârf din prima ligã francezã precum Grenoble, Biarritz, Perpignan, iar în ultimul sezon a jucat pentru Aix-en-Provence, cu care a promovat în ProD2, a doua ligã din Hexagon. La sfârsitul lunii noiembrie, în sedinta ordinarã a CLM Bârlad, acesta va fi invitat în fata consilierilor locali pentru a-i fi înmânatã într-un cadru festiv diploma de “Cetãtean de Onoare al Bârladului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.