spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Elevi, traficanti si consumatori de droguri, din Bârlad si Vaslui, trimisi în judecatã!

- Advertisement -

JUSTITIE Mai multi traficanti de produse etnobotanice si droguri pentru consum propriu, elevi sau fosti elevi ai unor licee din Bârlad si Vaslui, au fost trimisi în judecatã, dupã ce BCCO din cadrul IPJ Vaslui au fãcut un dosar beton. Probele adunate de politistii de combatere a crimei organizate Vaslui au convins judecãtorii Tribunalului Vaslui, care ieri, în camera de consiliu, au dispus începerea cercetãrilor judecãtoresti. Tinerii detineau cantitãti mici de droguri pe care le comercializau consumatorilor din Bârlad si Vaslui, majoritatea elevi de liceu. Drogurile erau ambalate în pliculete si vândute cu sume cuprinse între 10 si 50 de lei doza.

Procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Vaslui  au înaintat cãtre Tribunalul Vaslui o solicitare de admitere a legalitãtii probelor, într-un dosar instrumentat de politistii de la BCCO Vaslui. Dosarul cuprinde acuzatii aduse unui numãr de 11 elevi si fosti elevi ai mai multor licee din Bârlad si Vaslui, care au fãcut trafic cu etnobotanice si detinere de droguri pentru consum propriu. Ieri, judecãtorii Tribunalului Vaslui au dispus începerea cercetãrii judecãtoresti, constatând legalitatea probelor administrate de procurori în timpul urmãririi penale: interceptãri telefonice, mãrturii ale consumatorilor, precum si ale martorilor din dosar. Tinerii  au fost supravegheati si monitorizati, timp de mai multe luni, de BCCO Vaslui. Pentru a nu fi prinsi, ei detineau cantitãti mici de droguri pe care le comercializau consumatorilor din Bârlad si Vaslui, majoritatea elevi de liceu. Drogurile erau ambalate în pliculete si vândute cu sume cuprinse între 10 si 50 de lei doza.

Cine sunt traficantii si consumatorii de etnobotanice si droguri?

Conform sentintei date ieri de Tribunalul Vaslui, acestia sunt: Octavian Radu, elev la Liceul “Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, care anul trecut a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare tot pentru comiterea infractiunii de trafic de droguri si detinere de droguri pentru consumul propriu, el fiind în perioada de supraveghere. Octavian Radu a semnat la sfârsitul anului trecut un acord de recunoastere a vinovãtiei cu procurorii, colaborând cu organele de anchetã. Ceilalti inculpati sunt: Andrei Manolache – judecat pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc si mare risc si efectuarea fãrã drept de operatiuni cu produse stiind cã acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice); Cristian – Marian Anton, judecat pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc si mare risc, precum si efectuarea fãrã drept de operatiuni cu produse stiind cã acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive; Bogdan Ionascu, trimis în judecatã în stare de libertate, pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc; Rãzvan – Cosmin Chiriac, judecat pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc; Alexandru Cozma, trimis în judecatã în stare de libertate, pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc, detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc, precum si efectuarea fãrã drept de operatiuni cu produse stiind cã acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Adrian – Marcelo Ciocîrlan, judecat pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc; Stefan – Alexandru Ghimpu, trimis în judecatã în stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc; Alin – Iulian Obreja, trimis în judecatã în stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de detinere fãrã drept în vederea consumului de droguri de risc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.