spot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
26-dec.-2024

VIOREL CÃRARE, BLAT CU NEVASTA LA BIROUL PARLAMENTAR!

- Advertisement -

El este rusinea judetului Vaslui

INCREDIBIL… Un numãr de 32 de actuali sau fosti parlamentari sunt în conflict de interese pentru cã si-au angajat rudele la birourile parlamentare, fãcându-se de rusine. Agentia Nationalã de Integritate (ANI) a constatat cã 32 de actuali sau fosti parlamentari, printre care nume cunoscute precum Kelemen Atilla, Mãdãlin Voicu, Ion Stan, Mihãitã Calimente, Bogdan Ciucã, Iulian Iancu si Ion Mocioalcã, au fost în conflict de interese pentru cã si-au angajat rudele la birourile parlamentare. Printre cei care s-au fãcut de râs, angajându-si rudele la cabinetul parlamentar, pentru a fenta statul, este si fostul deputat PDL de Vaslui, Viorel Cãrare, cel care si-a angajat sotia în cadrul biroului sãu parlamentar, desi ar fi putut sã ofere o sansã unui tânãr. Dovedind cã are tupeu cât cuprinde, desi este patron si are o firmã destul de profitabilã, Cãrare si-a angajat si cumnatul în cadrul acestui cabinet parlamentar, astfel cã statul român a plãtit pentru binele familiei Cãrare în jur de 400 milioane de lei vechi, în timpul cât a fost deputat de Vaslui. Adicã, familia Cãrare s-a abonat la banii Parlamentului, cã doar pentru asta l-a trimis poporul la Bucuresti, sã se îmbuibe cu bani nemunciti… În cazul lui Cãrare, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârsire a infractiunii de conflict de interese. Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, 14 actuali deputati, 17 fosti deputati si un senator si-au angajat rudele în birourile lor parlamentare, valoarea totalã a contractelor încheiate cu încãlcarea regimului juridic al conflictelor de interese fiind de 1.062.798 de lei (aproximativ 240.000 de euro).

Astfel, au fost gãsiti în conflict de interese deputatii Mihãitã Calimente (PNL), Liviu-Bogdan Ciucã (ALDE), Gheorghe Firczak (Minoritãti), Iulian Iancu (PSD), Miron Ignat (Minoritãti), George Ionescu (PNL), Kelemen Atilla-Bela-Laszlo (UDMR), Ion Mocioalcã (PSD), Iuliu Nosa (PSD), Laurentiu Nistor (PSD), Vasile Daniel Oajdea (PP-DD) (un alt vasluian, la origine!), Neculai Rãtoi (PSD), Ion Stan (PSD) si Mãdãlin Stefan Voicu (PSD), precum si senatorul Cãtãlin Croitoru (PSD). În conflict de interese au fost, în timpul mandatelor de parlamentar, mai multi deputati, printre care si deputatul PDL de Vaslui, Viorel Cãrare. În cazul sãu, Agentia Nationalã de Integritate a sesizat Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârsire a infractiunii de conflict de interese, în timp ce în cazul a 28 de fosti sau actuali parlamentari a intervenit termenul de prescriptie de cinci ani pentru conflictul de interese de naturã penalã, a precizat ANI. Inspectorii de integritate au constatat cã fostul deputat Viorel Cãrare a încheiat, în legislatura 2008-2012, douã contracte civile si un contract individual de muncã, prin care si-a angajat cumnatul si sotia la biroul sãu parlamentar. Sotia acestuia a beneficiat, în baza contractelor civile încheiate, de venituri salariale de 31.933 de lei, iar cumnatul sãu a beneficiat, în baza contractului individual de muncã, de venituri salariale de 12.768 de lei. De asemenea, în cazul fostului deputat Cãrare, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârsire a infractiunii de conflict de interese, întrucât si-a angajat sotia la biroul sãu parlamentar, iar aceasta a obtinut, în baza unuia dintre contractele civile încheiate, venituri salariale de 9.508 de lei. “Client” al Penitenciarului din Vaslui, fostul ministru Relu Fenechiu a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care si-a angajat fratele în functia de consilier la biroul sãu parlamentar, acesta obtinând, în baza contractului civil încheiat, venituri salariale de 4.051 de lei. Vasluian la origini, Vasile Daniel Oajdea a încheiat, în aceeasi legislaturã, un contract civil prin care si-a angajat sotia în functia de consilier la biroul sãu parlamentar, iar aceasta a obtinut venituri salariale de 32.970 de lei.

Rãmâne o singurã întrebare: cât de smecher te crezi, de îti angajezi nevasta la biroul parlamentar, stiind cã încalci legea?

Fapta fostului deputat Viorel Cãrare, unul dintre apropiatii lui Dan Marian în vremea guvernãrii PDL, este cu totul jignitoare si revoltãtoare. Un om care are o afacere destul de bunã, un service cu zeci de angajati, care avea o spãlãtorie modernã (spunem avea, pentru cã, zilele acestea, din ordinul lui Cãrare, toate echipamentele fostei spãlãtorii auto automate au fost demontate si încãrcate în TIR-uri, în timp ce spatiul fostei spãlãtorii a devenit expozitie cu vânzare de mobilier, n.r.), construitã cu fonduri europene, plus alte afaceri auto, s-a bucurat la câteva sute de milioane de lei vechi, stiind cã încalcã legea. Omul care se dãdea apãrãtor al dreptãtii si bun cetãtean, corect si onest, încãlca legea cu maxim tupeu, crezând probabil cã, fiind pe atunci la Putere, nimeni nu va îndrãzni sã-i spunã ceva. Ar fi putut, în loc sã-si angajeze nevasta, sã dea credit unui tânãr, care sã fi încasat un salariu cât de cât decent. Ori, el a preferat sã-si tinã sotia si manager la service, cât timp a fost plecat la Bucuresti, si angajat la cabinetul parlamentar, deci banii curgeau din toate directiile. Singura realizare notabilã a fostului deputat PDL este tot în plan personal. Cât timp a fost deputat, a aranjat în asa fel încât a prins o finantare europeanã si a deschis, la intrarea în Vaslui dinspre Bârlad, o spãlãtorie automatã. Spãlãtorie pe care a tinut-o deschisã cât timp a fost proiectul de finantare, pentru cã, luni, toate utilajele din aceastã spãlãtorie au fost încãrcate în TIR-uri si trimise într-o directie necunoscutã.

Cãrare ar putea fi împiedicat sã mai candideze pentru vreo functie publicã, în urmãtorii cinci ani! Asta, dacã îl mai bate gândul sã facã politicã…

Potrivit ANI, cei 32 actuali si fosti parlamentari au încãlcat urmãtoarele prevederi legale: art. 70 si 71 din Legea 161/2003, potrivit cãrora “prin conflict de interese se întelege situatia în care persoana ce exercitã o demnitate publicã sau o functie publicã are un interes personal de naturã patrimonialã, care ar putea influenta îndeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care îi revin potrivit Constitutiei si altor acte normative. Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnitãtilor publice si functiilor publice sunt: impartialitatea, integritatea, transparenta deciziei si suprematia interesului public”; art. 301 din noul Cod Penal al României, potrivit cãruia “fapta functionarului public care, în exercitarea atributiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o functie publicã”. ANI a mentionat cã, în perioada 2011-2015, a constatat alte 22 de cazuri de membri ai Parlamentului care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încãlcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de naturã penalã si administrativã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.