Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, în parteneriat cu Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã (CJRAE) Vaslui, Centrul Scolar de Educatie Incluzivã „Elisabeta Polihroniade” Vaslui si Liceul Tehnologic Special „Sfânta Ecaterina” Husi organizeazã cea de-a treia editie a Simpozionului National „Bune practici în stabilirea traseului educational eficient al copilului cu nevoi speciale”. Aceastã editie, care va avea loc pe 21 noiembrie la CJRAE, îsi propune sã îmbunãtãteascã biblioteca experientelor împãrtãsite, cu o nouã sectiune, dedicatã colaboratorilor institutiilor de învãtãmânt.
Organizatorii îsi propun formarea unei traditii în sensul împãrtãsirii formulelor de succes aplicate de diferiti actanti în registrul recuperãrii si integrãrii socio-profesionale a persoanelor cu nevoi speciale. Obiectivele Simpozionului sunt: promovarea exemplelor de bunã practicã în valorizarea copilului cu C.E.S; facilitarea si dezvoltarea proceselor de educatie a copilului cu C.E.S. prin intermediul centrelor de educatie incluzivã si al scolilor de masã/integratoar; îmbunãtãtirea sanselor de integrare socio-profesionalã a persoanelor cu nevoi speciale; promovarea ofertelor educationale si terapeutic-compensatorii în comunitate, cu scopul de a valoriza resursele umane si materiale ale centrelor scolare de educatie incluzivã si ale scolilor speciale; valorizarea eficientei profesionale a specialistilor din centrele scolare de educatie incluzivã si din scolile speciale. Grupul tintã este format din profesori psihopedagogi, profesori logopezi, profesori itineranti, consilieri scolari, cadre didactice din învãtãmântul de masã si învãtãmântul special, dar si reprezentanti ai fundatiilor, organizatiilor non-guvernamentale implicate în recuperarea si integrarea socialã a persoanelor cu nevoi speciale. Simpozionul se va desfãsura pe urmãtoarele sectiuni: consiliere si orientare scolarã; educatia specialã – o educatie integratã prin centrele scolare de educatie incluzivã si prin scolile speciale; pregãtire profesionalã si integrare socialã; parteneriat eficient pentru egalitate de sanse.
Iatã cum pot participa la Simpozion cei interesati
Participarea la simpozion constã în redactarea unei lucrãri cu continut care sã reflecte obiectivele mentionate în apel. Lucrarea va contine experiente si preocupãri profesionale, cercetãri de specialitate (anchete, studii de caz). Toate lucrãrile care îndeplinesc cerintele si au acordul autorului/autorilor vor fi publicate într-un volum cu ISBN. Participarea poate fi directã sau indirectã: participantii directi vor avea dreptul sã îsi sustinã lucrarea si/sau sã participe la dezbateri pe marginea materialelor prezentate, iar participantii indirecti vor participa cu lucrãri tehnoredactate si expediate prin e-mail.