spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Hotii de curent rãmân sub control judiciar

- Advertisement -

Judecãtorii vasluieni au respins apelul fãcut de procurori în cazul furturilor de energie electricã de la Bârlad

SUB CONTROL JUDICIAR La Tribunalul Vaslui, ieri, judecãtorii vasluieni de drepturi si libertãti au respins apelul fãcut de procurorul de caz, împotriva sentintei datã pe 18 septembrie de Judecãtoria Bârlad. Cei opt inculpati au rãmas astfel sub control judiciar, asa cum au hotãrât judecãtorii bârlãdeni. Dosarul este unul foarte greu si destul de stufos, astfel cã, asa cum spun avocatii, procesul va fi complicat, existând posibilitatea ca paguba sã fie plãtitã si cei gãsiti vinovati sã se împace cu firma E-ON. În procesul care va urma, anumite fapte care nu sunt în Legea Energiei vor fi disjunse de judecãtor, astfel cã durata procesului va fi lungã.

La Tribunalul Vaslui s-a judecat ieri recursul formulat de procurorul de caz al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în dosarul celor acuzati de furt de curent electric si de alte fapte penale. Cei opt inculpati au venit însotiti de armata de avocati angajati, asteptând sã vadã ce vrea procurorul de caz si ce va decide judecãtorul de drepturi si libertãti vasluian. Asa cum am aflat de la avocatii celor implicati, procurorul n-a cerut mãsura arestãrii preventive neapãrat, ci a solicitat ca mãsura datã la Bârlad, aceea de control judiciar, sã fie completatã cu alte mãsuri complementare cum ar fi interzicerea pãrãsirii orasului Bârlad sau a domiciliului (unii sunt din Murgeni, Perieni si alte localitãti din jurul Bârladului), interzicerea contactãrii angajatilor de la E-ON implicati în dosar, etc. Iatã decizia judecãtorului de la Tribunalul Vaslui: „În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod de procedurã penalã respinge ca nefondatã contestatia formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad împotriva încheierii nr. 54/18.09.2015 a judecãtorului de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad, încheiere pe care o mentine. Definitivã.”. Ca urmare, dosarul respectiv îsi va urma cursul firesc, urmând a fi judecat la Judecãtoria Bârlad. „Dosarul este unul complex, dar asta trebuia sã fie sentinta, pentru cã procurorul trebuia sã ia el decizia de a trimite suspectii sub control judiciar, dar dacã n-a luat-o, a fãcut-o judecãtorul. Mãsura arestãrii preventive nu se justificã pentru niciun suspect, pentru cã faptele nu sunt dovedite clar. De altfel, nici procurorul de caz n-a cerut mãsura arestãrii preventive, ci acele completãri la mãsura de control judiciar. Sunt multi în acest dosar care au si început sã-si plãteascã paguba produsã. Altii nici nu au ce cãuta în acest dosar, ati vãzut furtul de spalieri si altele, aici nu au cum sã fie judecati sub incidenta Legii Energiei. Vor fi multe disjungeri pe care le va face judecãtorul „, ne-au spus unii dintre avocatii suspectilor. De altfel, în acest dosar sunt multi suspecti care au fugit din tarã. Pricipalul suspect este Dan Beldiman, fost lucrãtor la E-ON Bârlad, pe care îl cautã politistii bârlãdeni, el fiind plecat din tarã, undeva prin Anglia. „Acesta trebuie neapãrat sã ajungã la proces, este fugit si cãutat de politie si are multe explicatii de dat”, ne-au mai confirmat avocatii bârlãdeni.

Sapte suspecti, sub control judiciar!

Vã reamintim cã sentinta datã pe 18 septembrie de judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad în cazul celor opt retinuti în dosarul furtului de energie electricã de la E-ON Bârlad, a fost una blândã. Dintre cei retinuti pe 16 septembrie, pentru 24 de ore, unul a fost trimis acasã, fiind pus de procuror sub control judiciar pentru 60 de zile, imediat dupã expirarea termenului de retinere, iar în dosar a fost introdus un alt suspect: Victor Buganu. Cel pus sub control judiciar de procuror este Daniel Iurascu, patronul discotecii Dublin din Bârlad, care are calitatea de suspect în acest dosar. Judecãtorul de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Bârlad s-a pronuntat în felul urmãtor: Bogdan Radu Tulpan a fost lãsat în libertate, el plãtind paguba de câteva luni, iar restul de inculpati, si anume: Radu Bâlbâe, Liviu Ganea, Costel Olaru, Constantin Neacsu, Costel Machidon, Iulian Mihãilã si Victor Buganu au primit mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile. „Respinge propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, de luare a mãsurii arestãrii preventive, fatã de inculpatii: Bâlbâe Radu, Neacsu Constantin, Olaru Costel, Buganu Victor, Machidon Costel, Tulpan Radu Bogdan, Ganea Liviu si Mihãilã Iulia. În temeiul art. 227 alin. 2, raportat la art. 202, alin. 4, lit. b si 203, alin.2, Cod procedurã penalã, dispune luarea fatã de inculpatii Bâlbâe Radu, Neacsu Costel, Olaru Costel, Buganu Victor, Machidon Costel, Ganea Liviu si Mihãilã Iulian a mãsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadã de 60 de zile, începând cu data de 18 septembrie”, este sentinta datã de judecãtorul de drepturi si libertãti, care de ieri este definitivã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.