spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Iliescu, atac fără precedent la adresa PSD: „Ceaușescu încercase un astfel de sistem” C

- Advertisement -

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat, vineri seară, la lansarea volumului autobiografic „Destinul unui om de stânga”, modalitatea de alegere a președintelui PSD la viitorul congres, din octombrie. În acest sens, Iliescu a punctat faptul că, în toate partidele din lume, practica este ca alegerea președintelui partidului, la un congres, să fie făcută prin votul delegaților mandatați de către membrii formațiunii politice.

„Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră – de aceea se convoacă congrese – pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță”, a explicat Iliescu, la lansarea volumului autobiografic „Destinul unui om de stânga”, informează Ziare.com.

Întrebat cum vede modalitatea de alegere a președintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, în condițiile în care sunt nemulțumiri legate de faptul că liderul formațiunii ar trebui votat de membrii de partid, Iliescu a răspuns:

„Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează”.

Mai mult, Iliescu a susținut că „este rupt” de activitatea actualei conduceri a partidului.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iliescu-atac-surprinzator-inainte-de-congresul-psd-ceau-escu-incepuse-astfel-de-sistem_1798021.html#ixzz3mpr842hb
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.