spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Vinul fermentat face ravagii în Vaslui

- Advertisement -

TOXIC… Productia de vin de anul acesta a început sã facã primele victime în judetul Vaslui. Vinul fermentat în spatii închise, cum ar fi subsolurile si beciurile gospodãriilor, a doborât numai într-o singurã zi patru persoane. Ieri, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã “Podul Înalt” Vaslui a intervenit, pentru scoaterea unor persoane cãzute în propriile pivnite, în douã localitãti din Vaslui, Bousori si Brãhãsoaia.

Vaporii de dioxid de carbon emanati de la butoaiele cu vin au pus la pãmânt, ieri dimineatã, patru persoane. Primul caz a avut loc în jurul orei 9:00, în localitatea Bousori, comuna Solesti. O bãtrânã de 65 ani a fost gãsitã inconstientã în beciul din gospodãrie, dupã ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon eliminat prin fermentatia vinului. „La fata locului s-a deplasat un echipaj SMURD de cãutare-salvare, format din patru subofiteri, un ofiter si o ambulantã a serviciului de Terapie Intensivã Mobilã. Femeia a fost scoasã repede, iar, dupã un minut, si-a revenit. A fost stabilizatã si transportatã la Spitalul Judetean Vaslui”, a declarat purtãtorul de cuvânt ISU Vaslui.

Trei dintr-o loviturã

Al doilea caz a avut loc în jurul orei 11:00, în localitatea Brãhãsoaia, comuna Stefan cel Mare. Asemenea cazului precedent, trei persoane au cãzut la pãmânt, rãpuse de dioxid de carbon. Dumitru L. a intrat în beci pentru a rãsturna câtiva litri de vin într-un butoi, dar a fost izbit imediat de mirosul vaporilor toxici. Sotia acestuia a vazut nenorocirea si a cerut ajutor vecinilor. O bãtrânã de 65 ani, bãrbãtoasã, a intrat repede sã-l scoatã pe bãtrân, dar a fost si aceasta pusã la pãmânt de vaporii toxici. Apoi, un bãrbat de 41 ani a intrat si el pentru a-i ajuta pe bãtrâni, dar a fost imediat pus la pãmânt de aceiasi vapori. “Am vrut sã intru si eu în beci sã-l scot pe Miticã, dar, dupã ce am coborât douã trepte, am simtit mirosul întepãtor si am iesit afarã. A intrat, apoi, o bãtrânã mai bãrbãtoasã, dar nu a durat un minut cã a si cãzut deodatã. Dupã aceea a intrat Ovidiu, mai tânãr decât noi, dar a fost rãpus si el imediat “, a povestit un vecin care a vãzut nenorocirea. Acesta a sunat imediat la 112, iar la fata locului au venit un echipaj de Terapie Intensivã Mobilã (TIM) cu medic si o masinã de interventie de la ISU Vaslui, precum si douã ambulante ale SAJ Vaslui. De asemenea, la insistenta primarului comunei Stefan cel Mare, a fost solicitat si un elicopter SMURD, dat fiind faptul cã prima victimã avea o vârstã înaintatã, dar si probleme de sãnãtate.

Starea victimelor e stabilã

“În momentul sosirii pompierilor la fata locului, toate cele trei persoane se aflau în interiorul beciului, în stare de inconstientã. Persoanele au fost extrase imediat din beci si predate echipajelor medicale pentru acordarea asistentei medicale. Douã dintre victime, un bãrbat de 41 de ani si o femeie de circa 65 de ani, au fost transportate la Spitalul Vaslui, iar cea de-a treia, un bãrbat de circa 73 de ani, având un grad de intoxicatie mai ridicat, a fost preluat de elicopterul SMURD si transportat direct la un spital din Iasi. În mometul preluãrii de cãtre echipajele medicale, acestea se aflau în stare stabilã”, se aratã în comunicatul de presã al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.