spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Încãierare între elevii de la mai multe licee din Vaslui, pentru o fatã

- Advertisement -

SCANDAL….Lupte de stradã, între elevi, cu pumni, picioare si spray cu piper, totul, de la o fatã. Protagonistii sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv, Liceul “Stefan Procopiu” si Colegiul Economic “Anghel Ruginã”. În loc sã meargã la scoalã, la ore, un elev de la Sportiv, împreunã cu un prieten de la “Procopiu”, au pus la cale un plan de rãzbunare. Supãrat cã fosta prietenã vine însotitã la scoalã în fiecare dimineatã de un bãiat, a decis sã îi aplice acestuia o corectie. S-au dus în fata Colegiului Economic “Anghel Ruginã”, înainte de ore. Fata a venit împreunã cu doi colegi, la scoalã, iar bãtãusii au tãbãrât pe ei. S-au sicanat, si-au împãrtit pumni si picioare, iar, la un moment dat, liceanul gelos de la Sportiv a scos un spray cu piper si a pulverizat. Tot scandalul s-a terminat la politie. Toti cei implicati în altercatie au fost amendati cu sume cuprinse între 100-500 de lei.

Lupte de stradã încã de la primele ore ale diminetii pe trotuarul din fata Colegiului Economic “Anghel Ruginã”. Protagonisti, patru elevi cu vârste curpinse între 16 si 18 ani. Motivul scandalului, asa cum poate v-ati imaginat, a fost gelozia. Mai exact, Marius Dorobãt, elev la Liceul cu Program Sportiv în clasa a XII-a, a venit sã cearã socotealã lui Mihãitã Buzdugan. Acesta este din Feresti, localitate de unde se trage si fosta iubitã a lui Marius. În fiecare dimineatã, cei doi vin împreunã la scoalã pentru cã au acelasi drum. Acest lucru l-a supãrat foarte tare pe iubãretul sportiv care si-a luat un amic, pe Alecsandru Florin Ciobanu, si l-au asteptat pe rival în fata scolii. Gelozia l-a împins pe acesta la un asemenea gest mai ales cã, la ora la care s-au luat la bãtaie, nu numai elevii veneau spre scoalã, ci si cadrele didactice. A pornit o adevãratã luptã între ei, cu pumni si picioare, iar elevul agresat a primit sprijin de la prietenul lui, Dragos Filip. Mai mult, în timpul încãierãrii, unul dintre combatanti a folosit si un spray cu esentã de piper. Conflictul a fost stins dupã interventia unei patrule a Politiei Locale. Oamenii legii i-au imobilizat pe toti patru si au chemat politistii de la ordine publicã. Acestia din urmã i-au amendat pe bãtãusi cu sume cuprinse între 100 si 500 de lei si a fost confiscat si spray-ul. Niciunul din cei patru agresori nu a dorit sã beneficieze de îngrijiri medicale, desi unul dintre acestia avea o tãieturã la nivelul fetei. Politistii au sesizat conducerile liceelor de unde provin elevii, despre acest incident.

Masuri speciale dupa bataia din fata liceului

“Am fost informati despre incident, dar, tinând cont de faptul cã nu s-a petrecut în interiorul liceuluisau în curtea acestuia, mai mult, elevii nostri au fost provocati, nu vor fi sanctionati cu scãderea notei la purtare. În schimb, imediat s-au luat mãsuri pentru siguranta elevilor. Portile au fost din nou închise, sunt permanent, în pauze, profesorii de serviciu care supravegheazã elevii. Si asta pentru cã, de fiecare datã, în fata liceului se adunã elevi de la alte institutii de învãtãmânt, mai ales de la Liceul Sportiv, sar chiar si gardurile pentru a pãtrunde în curtea scolii. Nu ne dorim incidente neplãcute si am vrea ca cei de la politia localã sau jandarmii sã patruleze mai mult în zona institutiilor de învãtãmânt”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Colegiului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.