spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Voluntarii bârlãdeni fac “Un pas cãtre viitor!”

- Advertisement -

PROIECT DE VIITOR… În perioada august – decembrie, Asociatia Myosotis România desfãsoarã proiectul „Un pas cãtre viitor”, finantat de Consiliul Judetean prin Programul Judetean pentru Finantare Nerambursabilã 2015 – domeniul social, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui si Primãria Comunei Bãcani. Proiectul vizeazã 20 de tineri voluntari ai Asociatiei Myosotis România, un grup de tineri care locuiesc în comuna Bãcani si copiii de vârstã scolarã si prescolarã din satul Bãltãteni. Principalele subiecte abordate în activitãtile proiectului sunt: educatia pentru sãnãtate, educatia pentru mediu, educatia rutierã, educatia pentru prevenirea accidentelor.

Proiectul “Un pas cãtre viitor” este una dintre modalitãtile prin care Asociatia Myosotis România întelege sã adopte o atitudine pro-activã vis-a-vis de problemele comunitãtii. „Experienta noastrã ne-a întãrit convingerea potrivit cãreia copiii sunt un excelent promotor al schimbãrii în familiile lor: sunt la vârsta la care modelarea comportamentalã este usor de fãcut (comparativ cu adultii), sunt receptivi la nou, rãspund cu mult entuziasm activitãtilor din sfera educatiei non-formale si, în general, împãrtãsesc cu familiile lor experientele noi de învãtare. În plus, este stiut cã în educatie interventia timpurie este unul dintre principiile care stau la baza eficientizãrii actului didactic, fie el de naturã formalã, non-formalã sau informalã. Prin activitãtile pe care dorim sã le sustinem avem în vedere formarea tânãrului responsabil de mâine”, a precizat coordonatorul, asistent medical Chirilã Lãcrãmioara.

Copiii din Bãcani, în atentia voluntarilor

Activitãtile din cadrul proiectului “Un pas cãtre viitor” au ca nucleu un program educational structurat pe zece sesiuni de lucru adresate copiilor din satul Bãltãteni, comuna Bãcani. Programul educational va fi implementat de un grup de 30 de voluntari care au fost antrenati în acest sens de traineri specializati, în cadrul unei sesiuni de formare. Astfel, ei sunt pregãtiti sã ofere copiilor activitãti variate, care vor include: sesiuni informative, vizite la institutii de culturã din Bârlad, campanii de informare în comunitate, ateliere, jocuri, etc.

De ce un proiect pe tema educatiei în mediul rural?

Asociatia Myosotis România doreste sã se implice într-un astfel de proiect deoarece resursele umane, experienta profesionalã a echipei de angajati si profilul activitãtilor pe care le are în portofoliu îi oferã capacitatea de a rãspunde consistent si avizat la problema identificatã. Asociatia are personal medical calificat, care are experienta sustinerii de sesiuni informative pe tema promovãrii sãnãtãtii si a unui stil de viatã sãnãtos si dispune de o echipã de tineri voluntari cu experientã în lucrul cu grupe de copii în activitãti din sfera educatiei non-formale. Prin urmare, Asociatia Myosotis România a decis sã îsi canalizeze parte din activitatea si resursele sale în scopul îmbunãtãtirii calitãtii vietii persoanelor din zonele rurale ale judetului nostru. “Punem accentul pe tineri si copii pentru cã acestia reprezintã viitorul comunitãtii si al tãrii. Prin proiectul pe care îl propunem ne dorim ca populatia sã constientizeze acest aspect si importanta educãrii generatiilor de mâine. Un alt obiectiv al acestui proiect constã în crearea unui context adecvat pentru a stimula relatiile de prietenie, sprijin reciproc si lucrul în echipã între tinerii din Bârlad si tinerii din zonele rurale. Am creat Proiectul <<Un pas cãtre viitor>> plecând de la ideea cã educatia ar trebui sã fie prima formã de sprijin pe care copiii o primesc, încercând astfel sã lãrgim orizontul tinerilor din mediul rural”, a precizat Mihai Popa, directorul Asociatiei Myosotis România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.