spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cei mai norocoşi directori din Iaşi: Nu fac nimic şi ridică lefuri de nababi!

- Advertisement -

Din cauza numirilor politice în Iaşi s-a perpetuat o anomalie din care simplii contribuabili au numai de pierdut. S-a ajuns în situaţia în care în unele instituţii să aibă doi directori sau în cel mai bun caz foştii şefi au ajuns subordonaţi, dar au rămas cu salariile din timpul în care erau în fruntea instituţiilor. „Ziarul de Iaşi” a analizat două astfel de cazuri din prezent, dar a luat în calcul şi situaţii anterioare.

Numirea politică a directorilor din fruntea instituţiilor publice ieşene a dus la crearea unor anomalii în urma cărora au de pierdut doar ieşenii. În Iaşi există, în prezent, directori care, deşi nu mai desfăşoară nicio atribuţie specifică acestei funcţii, sunt plătiţi „regeşte” cu salarii de directori. Motivele sunt diverse, de la revocarea din funcţie şi recâştigarea postului în instanţă până la reorganizarea instituţiei sau suspendarea din funcţie pentru a nu influenţa derularea unor dosare penale.

Povestea pe larg

Poate cel mai revoltător caz este prezenţa a doi directori la vârful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, ambii plătiţi cu peste 9000 lei (n.r. – peste 2000 euro) lunar. În luna octombrie a anului 2012, moment în care USL avea deja numiţi şefi în majoritatea deconcentratelor, directorul DRDP Iaşi numit de PDL în 2011, Dănuţ Pilă (FOTO2), a fost notificat că i se încheie mandatul de director în timp ce se afla în concediu medical. În locul lui era numit Ovidiu Laicu (FOTO1), un personaj care beneficia de susţinerea Partidului Social Democrat, doar că Pilă nu a fost de acord cu schimbarea şi a solicitat anularea concedierii în instanţă. La mijlocul anului 2013, instanţa i-a dat dreptate fostului director şi a dispus reinstalarea sa în funcţie, moment în care au avut loc nişte dispute în cadrul instituţiei: Laicu era deja ales de Consiliul de Administraţie şi acţionari, în timp ce Pilă avea o sentinţă judecătorească definitivă care îl recomanda ca fiind directorul de drept al instituţiei şi îi oferea şi toate salariile pe care trebuia să le primească din momentul demiterii până la câştigarea procesului. Ca să nu supere pe nimeni, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor Naţionale şi Autostrăzilor i-a chemat pe cei doi directori la „negocieri” şi problema a fost rezolvată rapid: deşi Ovidiu Laicu a fost numit politic şi apoi ales de acţionari pentru postul de director regional executiv, a mai fost înfiinţat un post de director regional în subordinea directorului general CNADNR, deţinut de Dănuţ Pilă, care în prezent este remunerat chiar mai bine decât când era singurul director. „Eu sunt directorul executiv al instituţiei, am drept de semnătură, mă ocup de management. De partea cealaltă, domnul Pilă este în subordinea directorului general şi îndeplineşte atribuţiile trasate de acesta, atât în cadrul DRDP Iaşi, cât şi la alte regionale. Într-adevăr, este un post nou în organigramă, dar dacă directorul a considerat că are nevoie de experienţa, expertiza şi notorietatea domnului Pilă, ce putem face?”, s-a întrebat ironic directorul executiv Ovidiu Laicu.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cei-mai-norocosi-directori-din-iasi-nu-fac-nimic-si-ridica-lefuri-de-nababi–107018.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.