spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Investigaţie Daily Beast: Principalul instrument al propagandei ruse, postul TV RT, îşi exagerează audienţa şi impactul asupra publicului

- Advertisement -

Mai multe documente obţinute de la o entitate rusă concurentă arată că postul de televiziune RT, finanţat de Kremlin, îşi exagerează audienţa globală, iar în realitate cele mai urmărite programe sunt cele despre subiecte mai puţin importante, scrie The Daily Beast.

Acest post TV de propagandă finanţat de stat este prezentat de susţinătorii săi ca un mare succes, dar informaţiile obţinute de publicaţia citată arată că acest lucru nu este nici pe departe adevărat.

Televiziunea veche de un deceniu, cunoscută anterior ca Russia Today, este acuzată că îşi exagerează audienţa şi impactul în faţa singurului său finanţator, guvernul rus, şi pretinde că are un impact mai mare decât instituţiile media occidentale.

Totodată, investigaţia scoate la iveală că cele mai vizionate clipuri ale postului TV RT de pe YouTube se referă la subiecte despre metrosexuali, mai degrabă decât la orice subiect politic.

Dezvăluirile, ce urmăresc subminarea optimistei auto-estimări a televiziunii RT în privinţa cotei de piaţă, au fost făcute de angajaţi ai RIA Novosti, o entitate media rivală (tot finanţată de stat), destinate convingerii Kremlinului că îşi iroseşte banii pe un vehicul propagandistic eşuat, bani care ar fi fost folosiţi mai bine pe profesionistă RIA Novosti.

Din 2005 şi până în 2013, guvernul rus a investit în RT circa 2 miliarde de dolari, deşi documentele prezentate de The Daily Beast arată că aceasta este de fapt, o companie de internet media.

sursa: http://jurnal.md/ro/international/2015/9/23/investigatie-daily-beast-principalul-instrument-al-propagandei-ruse-postul-tv-rt-isi-exagereaza-audienta-si-impactul-asupra-publicului/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.