spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Verdictul lui Titi, pe 6 octombrie, la Curtea de Apel Iasi (foto, video)

- Advertisement -

DECISIV…Zi de foc pe 6 octombire pentru fostul primar al Bârladului, Constantin Constantinescu, când, Curtea de Apel Iasi, va da verdictul în cazul apelului pe care acesta l-a fãcut. Titi a contestat verdictul judecãtorilor bârlãdeni, care au validat acordul de recunoastere a vinovãtiei, semnat cu procurorii Parchetului Curtii de Apel (PCA) Iasi, gãsindu-l vinovat de comiterea infractiunii de conflict de interese. Avocatul Lucian Zodieru, din Vaslui, a “încercat” sã cearã pentru Titi înjumãtãtirea pedepsei de un an de închisoare cu suspendare, cerând pedeapsa mai favorabilã. La iesirea de la CA Iasi, Titi s-a dat viteaz si a precizat cã asteaptã verdictul judecãtorilor, dupã care a promis o conferintã de presã, uitând cã DNA-ul îl are acum, din nou, în vizor, alãturi de Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui.

Pentru Titi Constantinescu, fost primar al Bârladului, din 2004 pânã în 2015 (martie), data de 6 octombrie va fi ultima “haltã” în cazul acordului sãu de recunoastere a vinovãtiei, semnat cu procurorii PCA Iasi pe 12 februarie. Ieri a avut loc apelul fãcut de fostul primar, care sperã sã înduplece judecãtorii ieseni, pentru a i se da pedeapsa cea mai favorabilã, adicã sase luni de închisoare cu suspendare si nu un an, asa cum a semnat el cu procurorii. Atât el, cât si avocatul sãu, au solicitat ca sã i se aplice aceastã pedeapsã de sase luni cu suspendare, întrucât considerã cã nu reprezintã pericol public, nu are alte abateri, si fapta a fost sãvârsitã înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Penal. Procurorul PCA Iasi a solictat judecãtorilor sã respingã apelul, urmând ca sã rãmânã validat definitiv acordul încheiat de Titi, în care semna, voios, pe 12 februarie, cã este de acord cu pedeapsa minimã de un an închisoare cu suspendare. Desi pledoaria avocatului a durat aproape 30 de minute, el cerând si termen pentru depunerea concluziilor scrise la dosar, judecãtorii ieseni au stabilit data pronuntãrii: 6 octombrie. La plecarea de la CA Iasi, Titi a precizat cã “Nu comentez nimic. Dupã ce va fi dat verdictul voi face o conferintã de presã si voi relata mai multe”, a spusTiti Constantinescu.

Vã reamintim cã magistratii Judecãtoriei Bârlad au validat pe 12 mai acordul de vinovãtie încheiat în februarie 2015 cu procurorii anticoruptie si au stabilit aplicarea pedepsei de un an închisoare cu suspendare, 60 de zile muncã în folosul comunitãtii si interzicerea unor drepturi. El a fost gãsit vinovat cã a aprobat în 2012 Raportul procedurii de atribuire „Lucrãri de executie a strãzilor din cartierele Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex scolar, Trestiana, Extindere Cartier Complex scolar” cãtre SC URBAN PROIECT SA si SC TRANSMIR SRL. Procurorii au retinut cã “Inculpatul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele douã societãti comerciale cu care s-a aflat anterior în relatii comerciale si din partea cãrora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC CONSTRUCTII CONSULT SRL, societate la care a fost asociat si administrator din data de 25.06.1991 (data înscrierii societãtii in RC), pânã la data de 05.08.2004, si ulterior doar asociat unic, apoi majoritar pânã la cesionarea pãrtilor sociale cãtre concubina sa, numita Negru Cristina”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.