spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Politistul husean Andrunache, condamnare miloasã, dupã ce a strivit un copil si a fugit de la locul accidentului!

- Advertisement -

NOROCOS Politistul de frontierã, Andrei Andrunache, se poate lãuda cu faptul cã a avut parte de o condamnare surprinzãtor de blândã pentru vãtãmarea corporalã a copilului Cãlin Turcu, dar si pentru fuga de la locul accidentului, precum si sustragerea, ore în sir, de la cercetãrile organelor de Politie. El a primit, ieri, un an si cinci luni de închisoare cu executare, din care patru luni deja le-a fãcut. De asemenea, nici plata daunelor cãtre copilul nenorocit nu-l va solicita prea mult, întrucât instanta a decis ca acesta sã îi dea bãiatului doar 6.500 lei, drept cheltuieli judiciare. Culmea este cã nici acesti bani nu-i va da el, ci o firmã de asigurãri din… Bulgaria! A mai fost obligat sã dea suma de 11.000 lei cãtre stat, pentru cheltuielile fãcute cu ancheta. Extrem de nemultuimiti, apãrãtorii pãrtii vãtãmate au declarat apel, sperând ca ceea ce s-a hotãrât pe fond sã se schimbe radical.

Cu toate cã bãietelul de 13 ani, lovit în plin pe un trotuar de pe str. Calea Basarabiei, de bolidul de lux al politistului de frontierã Andrei Andrunache, a fost la un pas de a-si pierde viata, suferind grave leziuni la nivelul membrelor inferioare si al bazinului, instanta nu a considerat cã acesta meritã mai mult decât 6.500 de lei, drept cheltuieli judiciare. “Nici nu cred cã a dat ceva pentru spitalizare, pentru toate acestea! A dat doar 6.500 de lei, de la o firmã de asigurãri, nici mãcar de la Andrunache! Rãmâi fãrã cuvinte în fata acestei decizii. Copilul acesta a avut atâtea interventii chirurgicale, a stat pe patul de spital atâta timp. A stat imobilizat în pat, acasã, pe când toti copiii de vârsta lui mergeau la scoalã sau se jucau pe-afarã. Copilul acesta a fost traumatizat pe viatã si nu stim dacã se va mai recupera vreodatã, ca sã fie asa cum a fost! Copilul acesta nu i-a gresit cu nimic acestui individ, care s-a urcat cu masina peste el, pe trotuar, beat critã! Toate acestea oare nu conteazã? Nu-i nimic, cãci lupta în instantã abia acum începe. Am rãmas uimiti când am vãzut condamnarea. Asta este, noi suntem oameni simpli, nu avem relatii, nu ne stie nimeni. Altii au altã putere. Dar vom merge mai departe cu procesul. Dreptatea trebuie sã iasã la ivealã. Andrunache e norocos, altceva nu stim ce sã spunem”, au spus apropiatii bãiatului accidentat.

Hotãrârea instantei de fond de la Husi!

“Condamnã inculpatul Andrunache Andrei, la urmãoarele pedepse: 4 luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã, 1 an si 4 luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de pãrãsirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia; contopeste pedepsele de mai sus. Aplicã inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an si 4 luni închisoare, la care se adaugã sporul de o lunã si 10 zile închisoare. Inculpatul va executa în total pedeapsa de 1 an, 5 luni si 10 zile închisoare, în regim de detentie. În baza art.72 c.pen. scade din pedeapsa aplicatã inculpatului de 1 an 5 luni si 10 zile închisoare, perioada retinerii si arestãrii preventive de la 23.02.2015 pânã la data de 25.05.2015. De asemenea, scade din pedeapsa de 1 an 5 luni si 10 zile închisoare si perioada arestului la domiciliul de la data de 25.05.2015 pânã la data de 23.06.2015. Admite în parte actiunea civilã. În temeiul disp.art. 276 alin.1 C.pr.p. rap.la art.26 alin.1 lit.d din Ordinul Presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr.14/2011 modif. prin Ordinul nr.3/2013 a Presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, obligã asiguratorul Societatea de Asigurare Bul Ins Insurance Company din Bulgaria, prin corespondentul sãu în România – S.C. AVUS INTERNATIONAL Broker de Asigurare Reasigurare SRL BUCURESTI, la plata cãtre partea civilã Turcu Cãlin Alexandru a sumei de 6.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare. În baza art.274 alin.1 C.pr.p. obligã inculpatul Andrunache Andrei la plata sumei de 11.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de cãtre stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a dispus instanta de judecatã.

Lupta continuã!

Avocata din Iasi, Carmen Codreanu, nemultumitã de ceea ce a hotãrât instanta de fond, a declarat apel imediat dupã aflarea pronuntãrii. “Eu vreau sã se facã dreptate pentru acest copil”, a spus, bãtãioasã, avocata Codreanu. De reamintit cã în februarie 2015, politistul Andrei Andrunache a accidentat grav un copil de 13 ani, care se afla pe un trotuar de pe strada “Calea Basarabiei”. Martorii evenimentului au rãmas socati atunci când au vãzut cum, beat critã (dupã cum au declarat acestia), soferul iese din masinã si fuge spre o râpã din apropiere, fãrã mãcar sã se uite la micutul plin de sânge si grav rãnit. Ei au fost cei care au sunat la 112, în încercarea disperatã de a-l salva pe copil. S-a pornit de atunci o luptã contracronometru, pentru salvarea bãiatului, întrucât acesta pierduse mult sânge, având si o grupã foarte rarã. Husenii cu suflet bun, impresionati de drama copilului, s-au mobilizat atunci exemplar, pentru a dona sânge. Bãiatul nici acum nu este recuperat pe deplin, aspect care, se pare, nu a cântãrit prea mult în… balanta instantei de judecatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.