spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Atenţie la bancomate! Hackerii pot să îți blocheze cardul pentru a-ţi fura banii

- Advertisement -

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a emis o alertă referitoare la apariţia în România a unui malware care blochează cardurile în bancomat cu scopul de a sustrage banii.

Luna aceasta, cercetătorii companiei de securitate FireEye au identificat o nouă variantă de malware care vizează în special deţinătorii de carduri bancare, anunţă CERT-RO.

„Utilizatorilor de bancomate li se blochează cardurile în interiorul bancomatelor, malware-ul având abilitatea de a reţine sau debloca respectivele carduri la cererea atacatorului. În momentul în care utilizatorii merg să obţină asistenţă pentru deblocare, atacatorul deblochează şi sustrage cardurile. În cazul în care se întâmplă să vă fie blocat cardul în bancomat, CERT-RO recomandă căutarea numărului de contact al băncii pentru astfel de cazuri, de regulă vizibil pe bancomat. Nu părăsiţi spaţiul dedicat extragerii banilor în timp ce sunaţi pentru asistenţă”, se arată într-un comunicat al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, potrivit ziarulring.ro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/atentie-la-bancomate-hackerii-pot-sa-i-i-blocheze-cardul-pentru-a-ti-fura-banii_1795226.html#ixzz3mTV9jCHy
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.