spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Târg de toamnã la Solesti (foto)

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE…Primãria Solesti, în colaborare cu Grupul Local de Actiune “Movila lui Burcel”, a organizat, ieri, a treia editie a “Târgului de Produse Locale”. La actiune au participat peste 30 de expozanti, beneficiari ai fondurilor europene rurale, derulate prin GAL. Sãrbãtoarea de la Solesti a marcat si ultima actiune de informare a GAL Movila lui Burcel pentru exercitiul financiar 2007-2013.

Mai bine de 30 de expozanti, toti beneficiari ai fondurilor europene puse la dispozitie de Grupul de Actiune Localã “Movila lui Burcel”, prin masura 1.2.1, instalarea tânãrului fermier, au participat la târg. Pentru zecile de vizitatori ai Târgului de produse locale, manifestarea a însemnat o bunã ocazie de a-si completa cumpãrãturile de toamnã. Astfel, cei interesati au putut achizitiona, dupã plac, ceapã, gogosari, mere de toamnã, miere de albine, pãtrunjel, varzã, dar si diverse lucruri lucrate de mânã (stergare, mãnusi si sosete de lânã etc. – n.r.). “Grupul de Actiune Localã a participat, alãturi de comuna Solesti, la Târgul de produse locale, editia 2015. Ne-am implicat prin invitarea beneficiarilor de finantare europeanã ca expozanti la târg, iar noi am venit cu o bogatã gamã de materiale promotionale. De asemenea, actiunea de astãzi reprezintã sI ultima actiune de informare a GAL-ului pentru exercitiul financiar 2007-2013”, a decarat presedintele GAL “Movila lui Burcel”, Sorin Masievici.

Târgul local cu petrecere câmpeneascã

Cum era de asteptat, Târgul de la Solesti a avut parte si de un spectacol de zile mari. Regalul a fost deschis de Fanfara Bucuria de la Bãlteni condusã de primarul Relu Brasoveanu si profesorul Constantin Buruianã. Grupul este unul dintre beneficiarii proiectelor europene sustinute de GAL. Astfel, instrumentele celor 14 membri ai fanfarei si costumele populare au fost achizitionate printr-un astfel de program european. De la manifestarea de ieri nu a lipsit nici primarul comunei Miclesti, care a venit însotit de câtiva producãtori locali. Gazda, primarul comunei Solesti, Mona Bujor, s-a arãtat multumitã de modul în care au decurs lucrurile în cadrul Târgului si a promis cã si anul viitor va organiza o nouã editie. “Încet, încet oamenii încep sã înteleagã importanta unui astfel de târg, dar si cât de important este GAL-ul pentru comunitate. Acum s-a ajuns la stadiul în care clientii fac comandã de cele trebuincioase. Producãtorii nostri le pregãtesc si apoi le livreazã. Astfel s-a ajuns la un comert inteligent în care toti au de câstigat. Clientii se pot bucura de produse bio, iar producãtorii îsi vând marfa, atât de cãutatã acum. Suntem acum la cea de-a treia editie a Târgului si sperãm la cât mai multe”, a declarat Mona Bujor. Expozantii au venit la Târgul organizat la Solesti din majoritatea comunelor componente ale GAL-ului “Movila lui Burcel”: Solesti, Miclesti, Vãleni, Bãlteni, etc. si au plecat multumiti de ceea ce au reusit sã vândã vizitatorilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.