spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Copii talentati, poftiti de vã înscrieti! (foto)

- Advertisement -

FESTIVITATE… Palatul Copiilor si-a deschis, ieri, portile, pentru un nou an scolar. În cadrul unui mini spectacol, s-a prezentat oferta educationalã de anul acesta. Programul artistic de deschidere a festivitãtii a cuprins 15 reprezentatii de muzicã si dans. Asa cum era de asteptat, de la eveniment nu au lipsit oficialitãtile locale, în spetã, primarul Vasile Pavãl, viceprimarul Daniel Neacsu si inspectorul scolar Cristin Ciubotariu. Acestia au lãudat activitatea elevilor de la Palatul Copiilor si i-au îndemnat pe cei pasionati de muzicã, dans, culturã, informaticã, creatie literarã, tenis de masã sau gimnatiscã ritmicã sã se înscrie la cursuri.

Ieri dimineatã, la ora 10:00, copiii talentati din cadrul Palatului Copiiilor au fãcut o scurtã demonstratie muzicã si dans. Astfel, pe scena din Piata Civicã, si-au fãcut aparitia Copacinschi Raisa, care a interpretat melodia “Sunt doar un copil”, Dudãu Alexia, care a interpretat melodia “Rock-ul”, Lazãr Miruna, care a interpretat melodia “Copilãria mea”, Ansamblul “Izvorasul”, Grupul “Floarea dorului”, trupa de dans modern, coordonatã de profesoara Alis Virlanuta, Grupul instrumental, coordonat de profesorul Romeo Talmaciu, majoretele si trupa de vals, coordonate de profesoara Anusca Doglan Elena. Vasluienii, ce-i drept, nu s-au adunat în numãr mare, dar cei atât de putini prezenti au apreciat munca si talentul micilor artisti.

Cei care vor sã-si dezvolte aptitudinile sunt asteptati la Palatul Copiilor. Au la dispozitie, o largã ofertã educationalã. 21 de cluburi îi asteaptã. Este vorba despre cele care promoveazã cultura si civilizatia englezã, arta textilã, pictura, matematica distractivã, gimnastica ritmicã, creatia literarã, muzica usoarã, fanfara, corul (grup vocal), karting-ul, tenisul de masã, etnografia si folclorul, meseria de pompier, informatica, orientarea turisticã, muzica instrumentalã, dansul modern, pianul, sahul sau electronica. Înscrierile se fac pe tot parcursul anului, iar cursurile sunt gratuite.

Palatul Copiilor, într-o stare avansatã de degradare de ani de zile

De ani de zile, Casa Mavrocordat, acolo unde multi ani, elevii înscrisi la cercurile educationale, din cadrul Palatului Copiilor, si-au desfãsurat activitatea, se aflã într-o starea avansatã de degradare. “An de an copiii de la Palatul Copiilor au adus rezultate exceptionale si ne-au reprezentat cu cinste în toate concursurile, unde micii nostri artisti si-au arãtat mãiestria. Spun cu mare regret cã institutia, clãdirea în sine, nu a putut fi finalizatã si redatã acestor copii minunati. Nu mã voi lãsa pânã când aceastã clãdire nu va fi trecutã în patrimoniul judetului nostru. E o muncã grea, dar sper cã voi reusi…”, a spus primarul Vasile Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.