spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Sistemul de carduri de sănătate este blocat, vineri dimineață. Probleme pentru doctori și pacienți

- Advertisement -

Sistemul electronic al cardurilor de sănătate s-a blocat și nu funcționează de câteva ore vineri dimineață, anunță Realitatea TV. Situația provoacă probleme pentru medici și pacienți, au avertizat medicii.

Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a blocat vineri dimineață pentru mai multe ore, începând cu ora 7. Medicii spun că, deocamdată, pacienții trebuie să mai aștepte sau să fie reprogramați. Excepție fac copii și urgențele.

„Avem informații de la colegii din toate județele că nu funcționează validarea cardului. Eroarea constă într-un mesaj care anunță: card invalid”, a declarat la Realitatea TV Sandra Alexiu, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

„Chestiunea este la nivel național. Se lucrează la remediere, dar asta se întâmplă de mai bine de o oră și jumătate. Au fost și alte erori și alte blocaje, dar de la 1 septembrie nu au mai fost”, a mai spus Alexiu.

Rodica Tănăsescu, preşedintele Societății Naționale de Medicina Familiei, a explicat pentru Realitatea TV că deţine informaţii din toate judeţele că sistemul nu blochează validarea cardului de sănătate. „Apare card inactiv”, a spus acesta, adăugând că acest lucru se întâmplă şi la spitale sau la alte instituţii, însă nu poate confirma.

„Am văzut că se discută pe forumuri. Este o problemă la nivel naţional. Ni se spune că se lucrează la remediere”, a mai afirmat Rodica Tănăsescu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sistemul-de-carduri-de-sanatate-este-blocat-vineri-diminea-a_1792809.html#ixzz3m50touox
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.