spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cum si-a încheiat socotelile un bãrbat din Duda cu familia sa (foto)

- Advertisement -

DUREROS… Trei copii si mama lor au rãmas amãrâti, pe drumuri, doar cu hainele de pe ei, dupã ce tatãl, un bãrbat de 40 de ani, din satul Duda, comuna Duda-Epureni, Viorel Iacob, a recurs la un gest nebunesc în urmã cu douã seri, dintr-o rãzbunare prosteascã fatã de sotia cu care era în divort: dupã ce a incendiat cãsuta în care locuiau, ba chiar si o anexã din curte, bãrbatul s-a dus în spatele casei si s-a spânzurat de un copac. Din fericire, cele trei surori erau plecate de acasã, la fel ca si mama, care a mers dupã mâncare la animale. Scrumul s-a ales de tot ce aveau, iar din casã au mai rãmas peretii înnegriti de fum. “Ti se rupe sufletul sã vezi cele trei copile amãrâte, cu tot cu mama lor, lãsate în stradã, în prag de iarnã, fãrã mãcar o hainã pe ele”, au spus vecinii, uimiti de gestul bãrbatului.

Femeia în vârstã de 34 de ani povesteste cu lacrimi în ochi faptul cã, de azi, sunt, efectiv, fãrã nimic! Nu mai au nici de îmbrãcat, nici de încãltat, iar celor douã copile care sunt eleve – Andreea, 15 ani si Mãdãlina, 12 ani, focul le-a pârjolit tot ceea ce, cu destulã greutate, mama le pregãtise pentru începutul de an scolar. Se uitã acum, toate, înmãrmurite la tãciunii care au mai rãmas din acoperisul casei, la vraful de lucruri arse, scoase afarã de pompieri… A ars si frigiderul, televizorul, iar în interior totul e scrum. Fetita cea micã si-ar cãuta jucãriile prin cenusã, dar nu o lasã mama. Corina Iacob povesteste cã a trãit foarte greu cu bãrbatul sãu, în cei 16 ani de cãsãtorie. “Era un om tare violent. Bea mult, oamenii din sat stiu. Nu asculta de nimeni, nu era un om de înteles, era turmentat de tot. Am sunat de atâtea ori la 112, sã vinã sã mã ajute, dar mi s-a spus cã nu are ce-mi face, decât dacã merg la Judecãtorie sã cer un ordin de protectie. Toatã lumea stie cât de greu mi-a fost. Eu am vrut sã am grijã de copii. Pentru ei muncesc mereu. Am fãcut în august cererea la Judecãtorie si am obtinut ordinul. De o sãptãmânã, ordinul era venit la Politie, dar la mine nu a ajuns. El a auzit acest lucru si stia cã trebuie sã plece, sã ne lase, si poate de aceea a fãcut acest gest. Eu pusesem si cererea de divort. Nu m-am asteptat niciodatã, totusi, sã nu aibã milã mãcar de fete, cã le lasã fãrã un acoperis deasupra capului”, plânge mama.

“A fãcut rãul pânã la capãt, ne-a lãsat, amãrâte, pe drumuri”

Ea spune cã în seara în care s-a întâmplat tragedia, pe la 19,00, a plecat dupã mâncare la animale, fiindcã întreaga zi fusese la câmp, cu ziua, la niste vecini. El era pe prispã, cu o tigarã în mânã. Nu i-a zis nicio vorbã. Când s-a întors acasã, dupã mai putin de o orã, femeia si-a vãzut casa în flãcãri, iar vecinii chinuindu-se cu gãletile de apã, sã stingã vâlvãtaia. A fost la un pas sã lesine de spaimã, dar si-a amintit cã cele trei surioare erau plecate la cineva, în sat, si nu aveau cum sã se afle în casã. Au venit pompierii, dar nu au mai putut salva mai nimic. “Atunci am primit un telefon de la o sorã a lui, de la Stãnilesti, care mi-a spus cã el spusese, ziua, acasã la pãrintii lui, cã va da foc la casã si apoi se va spânzura în spate. Când l-au cãutat, chiar acolo era, agãtat de un zarzãr. Ce pot sã mai spun? A fãcut rãul pânã la capãt, ne-a lãsat pe drumuri”, a spus femeia. “E muncitoare si îngrijeste de copii, dar greu a mai trãit cu el. Poate nici el nu era rãu, dar bãutura l-a fãcut nebun de tot. Numai oamenii cu suflet mare, de mila la copilele acestea, le-ar putea da o mânã de ajutor, o hãinutã veche, care nu le mai trebuie”, spun vecinii. Trupul neînsufletit al lui Viorel se aflã la morgã, însã sotia spune cã nu are cu ce îl scoate, pentru înmormântare. “Domnii de la Politie mi-au spus cã sã anunt Primãria dacã nu am cu ce îl înmormânta, ca poate îl aduc ei. Dacã nu, nu stiu ce solutie se va gãsi. Eu, oricum, sunt pe strãzi, cu trei copii de mânã. Nu as avea bani, nu as avea unde sã fac o înmormântare”, spune femeia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.