spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Surprizele din Noul Cod Fiscal pe care nu vi le-a spus nimeni!

- Advertisement -

Persoanele fără venituri pot ajunge să plătească sume foarte mare la Sănătate de anul viitor, potrivit modificărilor aduse de guvernanţi Codului Fiscal. Impozitul pe clădiri va creşte, la fel ca şi pentru locuinţele sedii de firme. La PFA s-a introdus contribuţia la pensii. Ziarul nostru vă detaliază în articolul de astăzi principalele modificări aduse legii.

Noul Cod Fiscal aduce cu el o serie de prevederi aşteptate de mediul de afaceri, dar şi surprize neplăcute pentru contribuabili. Vestea bună este că anul viitor intră în vigoare reducerea TVA, de la 24% la 20%. Vestea proastă este că alte măsuri au fost amânate pentru anul 2017. Printre acestea se regăsesc eliminarea taxei pe stâlp, supraacciza la combustibil sau reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Reducerea impozitului pe dividente este văzută ca o măsură importantă pentru mediul de afaceri, pentru că acest impozit se adaugă celui pe profit. Impozitul pe profit este de 16%, la care se adaugă încă 16% la încasarea dividentelor, ceea ce înseamnă de fapt o taxare a profitului cu 32% şi un motiv pentru unii oameni de afaceri de a avea “grijă” să nu aibă un câştig prea mare la final de an. O ipoteză avansată în ultima perioadă este aceea că Guvernul Ponta va emite o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal, prin care să se reducă impozitul pe dividente de la 1 ianuarie 2016.

sursa: http://www.ziaruldevrancea.ro/economic/1588821435-noul-cod-fiscal-vine-si-majorari-de-taxe-nu-doar-cu-reduceri.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.