spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Copiii de la Husi, crescuti de mamã cu 500 de lei pe lunã, vor primi pensie de urmas!

- Advertisement -

VESTE BUNÃ Copiii necãjiti de la Husi, din familia Cosntantei Tâmpu, femeia care îi creste singurã, dupã ce sotul a murit, au dreptul la o pensie de urmas! Norocul le vine de unde se asteptau mai putin: faptul cã tatãl lor a fãcut stagiul militar se considerã perioadã de cotizare la stat si le dã copiilor dreptul sã beneficieze de un venit lunar. Seful Casei de Pensii Vaslui, Isabel Bogdan, le-a transmis acestora sã vinã la CJP Vaslui cu dosarul pregãtit.

Copiii din familia husencei Constanta Tâmpu, 48 de ani, crescuti în conditii grele de mama care sustine cã nu are niciun venit, în afara ajutorului social si al alocatiilor, primesc o veste bunã! Seful Casei Judetene de Pensii (CJP) Vaslui, sesizându-se în ceea ce priveste faptul cã fiii defunctului nu beneficiazã de pensie de urmas, a precizat cã legea le-a rezervat un drept bãnesc, fie si dacã tatãl lor a efectuat doar stagiul militar, fãrã altã perioadã de cotizare la stat. “Trebuie întrebatã mama dacã sotul decedat a fãcut armatã! Am înteles cã omul a lucrat independent, fãrã carte de muncã, dar cu toate acestea, dacã el a fãcut mãcar armatã, atunci se poate rezolva cu pensia de urmas pentru acesti copii. E dreptul lor legal. E pãcat cã pânã acum nu au stiut sã facã demersuri pentru a afla exact ce spune legea în ce îi priveste. Dar niciodatã nu este târziu. Sã vinã cu cele necesare la Casa de Pensii si sigur se rezolvã problema. A mai fost un caz asemãnãtor destul de recent în zona Bârladului si acum copiii primesc pensie de urmas“, a spus directorul Isabel Bogdan, reprezentantul CJP Vaslui.

Dacã a pierdut livretul, poate obtine o adeverintã!

Femeia sustine cã stie sigur faptul cã sotul a fãcut armata, însã a pierdut livretul acestuia. “Nu-l mai am, dar sigur a fãcut armata. Sunt si vecini care stiu acest lucru. Nu am stiut pânã acum cã se poate obtine pensie de urmas dacã sotul a fãcut stagiul militar”, a spus Constanta Tâmpu. “Chiar dacã dânsa nu mai detine acel document care sã ateste efectuarea stagiului militar, livretul mai bine zis, nu este nicio problemã. Dumneaei se poate prezenta la Centrul Militar Vaslui, solicitând o adeverintã prin care sã se arate acest lucru. Pe baza ei se poate face aceastã pensie de urmas“, a dat asigurãri Isabel Bogdan, seful de la Casa de Pensii Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.