spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Nici românii din străinătate nu scapă! Vor fi taxați de stat cu 800 de lei „morți-copți”

- Advertisement -

Toți românii fără venituri, cu mici excepții, vor fi obligați din 2016, potrivit noului Cod Fiscal, la plata unei contribuții la asigurările de sănătate în valoare de 792 lei pe an. Nici românii din străinătate nu scapă!

Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contribuții la asigurările de sănătate de către persoanele fizice care nu realizează venituri și nici nu sunt scutite de această plată prin efectul legii.

Scutiți sunt doar minorii sau femeile însărcinate care nu au venituri. Astfel, cetățenii români care își păstrează rezidența fiscală în țară sunt in sfera contributiei la aceasta asigurare de sanatate.

„Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate. Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a spus consultantul Adrian Benta potrivit Hotnews.ro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/nici-romanii-din-strainatate-nu-scapa-vor-plati-800-de-lei-la-stat-din-2016_1791464.html#ixzz3lut4VfOq
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.