spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Portofel plin cu euro, gãsit pe stradã în Bârlad si dus la Politie!

- Advertisement -

GENEROZITATE… Un gest incredibil a fãcut o bârlãdeancã de 52 de ani, Florentina Berlea, care a dat o lectie de moralitate unei femei. Aceasta gãsise un portofel pe stradã, l-a ridicat si a vrut sã si-l însuseascã. Florentina a intervenit si i-a spus femeii cã cineva va avea de suferit dacã nu înapoiazã bunul gãsit. De rusine, aceasta a fost de acord sã predea portofelul gãsit. Dupã ce au ajuns la sediul Politiei din Bârlad, pe baza datelor din actele gãsite, s-a stabilit cine este pãgubasul: un elev de 18 ani, din Bârlad. Acesta primise 180 de euro de la pãrintii care muncesc în strãinãtate, ca sã-si cumpere tot cei trebuie pentru începutul de an scolar.

În ziua de 14 septembrie, chiar în prima zi de scoalã, la Politia municipiului Bârlad s-au prezentat douã femei, în vârstã de 52, respectiv 37 ani, din municipiul Bârlad, care au predat politistilor un portofel în care se aflau acte si suma de 180 Euro. Acestea au afirmat cã au gãsit portofelul pe o bancã din apropierea Primãriei municipiului Bârlad. Femeia de 52 de ani, Florentina Berlea, care are acasã patru copii si câtiva nepoti, ne-a povestit cu lux de amãnunte cum a gãsit portofelul. “Am vãzut în fata mea cum o femeie cu un copil a ridicat de jos un portofel, care cel mai probabil cãzuse din buzunarul unuia dintre tinerii care stãtuserã pe o bancã, aici pe trotuar, lângã terasa Gamondo, la Casa de Culturã. Copilul i-a zis << Mami pune-l în geantã>>, iar femeia era tentatã sã facã asta, însã eu i-am zis sã nu facã asta, cã nu e bine. Aproape am fortat-o sã anuntãm politia, eu am sunat la 112 si apoi am mers cu ea împreunã la Politia Bârlad, unde am predat portofelul si am dat declaratii. Eu am crescut patru copii, nu vreau nimic din ce nu-i al meu. Când am vãzut câti bani erau în portofel, m-am gândit cât va suferi cel care i-a pierdut si am reactionat imediat”, ne-a spus Florentina Berlea.

Pãgubasul era un elev în clasa a XII-a!

Pe baza documentelor gãsite, politistii bârlãdeni au stabilit faptul cã bunurile apartin unui tânãr, în vârstã de 18 ani, din municipiul Bârlad, Robert B., care a dorit sã rãmânã anonim si îl întelegem. Cel mai probabil nu ar vrea sã stie pãrintii cã a pierdut banii trimisi de ei din strãinãtate, unde muncesc, pentru scoalã si pregãtire, el fiind elev în clasa a XII-a la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”. Acesta a fost invitat la Politia municipiului Bârlad, unde i-au fost predate documentele si banii si a precizat cã le va multumi personal celor douã femei. “Este corect sã evidentiem acest gest care ne onoreazã. Dacã cele douã doamne, prin gestul lor deosebit, s-au alãturat altor concetãteni care anterior au demonstrat, de asemenea, responsabilitate civicã, pentru mine este un motiv de mândrie cã locuiesc în aceeasi localitate cu asemenea oameni. Nu-mi rãmâne decât sã le multumesc si sã sper cã si alti cetãteni vor proceda la fel, în situatii identice”, a precizat pentru cotidianul nostru comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.