spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Proiect de hotărâre. Noi reguli privind concediul de odihnă al bugetarilor. Vezi AICI modificările

- Advertisement -
Un proiect de hotărâre de guvern privind concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică şi din unităţile bugetare a fost publicată pe site-ul Ministerului Muncii. Printre prevederile stabilite prin proiectul de hotărâre se numără modul de acordare a concediilor de odihnă anuale, stabilirea duratei concediului de anual suplimentar şi stabilirea faptului că durata concediului de odihnă anual nu este diminuată de concediul medical.

Concediul de odihnă anual

Conform proiectului de hotărâre, se stabileşte faptul că salariaţii din administraţia publică şi din unităţile bugetare, care deţin calitatea de funcţionari publici sau personal contractual, după caz, vor avea dreptul în fiecare an calendaristic, la concediu de odihnă anual plătit, cu o durată de 21 – 25 de zile lucrătoare, în raport cu vechimea în muncă.

Pentru o vechime în muncă de până la 10 ani, durata concediului va fi de 21 de zile lucrătoare. Pentru o vechime în muncă de peste 10 ani, durata concediului de odihnă va fi de 25 de zile lucrătoare.

Mai mult, pentru tinerii în vârstă de până la 18 ani, durata concediului anual este de 25 de zile lucrătoare, iar la stabilirea duratei concediului se ia în considerare vârsta pe care aceştia au avut-o la data de 1 ianuarie din anul calendaristic respectiv.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/proiect-de-hotarare-noi-reguli-privind-concediul-de-odihna-al-bugetarilor-vezi-aici-modificarile_244571.html#ixzz3lnubolsw

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.