spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Semn rãu pentru violatori! Au suferit un accident înainte de judecatã (foto, video)

- Advertisement -

foto: Ziarul de Iasi

Magistratii ieseni au decis: violatorii rãmân în arest

GHINION…Drumul cãtre Curtea de Apel era sã se sfârseascã tragic pentru cei sapte violatori din Vãleni. Dupã ce au ajuns în municipiul Iasi, duba cu care erau adusi de la Penitenciarul Vaslui a fost implicatã într-un accident rutier în zona Pãcurari. La auzul vestii, rudele celor sapte tineri s-au panicat si au asteptat vestile de la accident cu nerãbdare.S-au linistit dupã ce violatorii au fost adusi, întregi si nevãtãmati, în fata instantei de judecatã. Magistratii ieseni au judecat, ieri, legalitatea mãsurii arestãrii preventive si au respins cererile apãrãtorilor de înlocuire a acestei mãsuri cu cea a arestului la domiciliu. Procesul violatorilor a avut parte si de o coincidentã mai putin obisnuitã. Dosarul acestora a fost repartizat, aleatoriu, magistratului Viorel Munteanu, cel care i-a trimis în arest la domiciliu pe patru dintre inculpati, în perioada când activa la Vaslui, la Tribunal. Este vorba despre violatorii care nu si-au recunoscut faptele si rãmãseserã în arest preventiv, dupã ce Judecãtoria Vaslui îi eliberase pe trei dintre ei. De data aceasta, judecãtorul vasluian, transferat între timp la Curtea de Apel Iasi, s-a abtinut si dosarul a fost repartizat altor judecãtori: Maricica Mititelu si Geta Sandu.

Drumul celor sapte violatori din Vãleni spre Curtea de Apel era cât pe ce sã se sfârseascã tragic. Duba Penitenciarului Vaslui care-i transporta în fata magistratilor ieseni, a fost implicatã într-un accident rutier în zona Pãcurari a municipiului Iasi. Din fericire, au fost înregistrate doar pagube materiale si cei sapte violatori s-au ales cu o sperieturã zdravãnã. Din cercetãrile efectuate la fata locului, vinovat de accident a fost un sofer neatent, la volanul unui VW cu numere de Galati. Acesta a intrat, dintr-o strãdutã lateralã, în strada principalã, fãrã sã se asigure si a lovit în partea din dreapta fatã duba Penitenciarului. Circulatia a fost opritã pentru o perioadã scurtã de timp, iar cei sapte violatori din Vãleni au fost preluati de o altã dubã a Penitenciarului de Maximã Sigurantã Iasi, venitã în ajutor. Soferii celor douã autovehicole implicate în accident nu au avut nevoie de interventia politistilor pentru cã au ajuns la întelegere amiabilã. “A fost vorba de un accident fãrã victime si nu s-au înregistrat pagube materiale importante. Autospeciala noastrã a fost lovitã, de o altã masinã, în partea din fatã. Misiunea, care a constat în transportul detinutilor la Curtea de Apel Iasi, a fost finalizatã cu ajutorul colegilor de la Penitenciarul Iasi”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui. Autospeciala închisorii vasluiene a iesit putin sifonatã din acest accident, comparativ cu autoturismul condus de soferul gãlãtean. Duba s-a ales cu semnalizarea de pe partea dreaptã spartã, un far iesit de la locul lui si tabla putin îndoitã. În schimb, vestea a panicat rudele tinerilor din Vãleni asteptati sã soseascã la Curtea de Apel Iasi. Mai mult, unele dintre rude vor sã cearã socotealã celor de la Penitenciarul Vaslui. Acestia vor explicatii de ce duba a ajuns la Iasi, prin cartierul Pãcurari, care este amplasat la cealaltã intrare în oras dinspre Bucuresti. Masina de la Penitenciarul Vaslui a venit prin Rebricea si normal ar fi trebuit sã intre în Iasi prin cartierul CUG.

Curtea de Apel mentine arestarea preventivã a violatorilor

MÃSURÃ…Cei sapte violatori din Vãleni au fost adusi, ieri, la Curtea de Apel Iasi pentru a fi de fatã la sedinta în care s-a pus în discutie legalitatea mãsurii arestãrii preventive. Mai mult, apãrãtorii acestora au cerut magistratilor înlocuirea acestei mãsuri cu cea a arestului la domiciliu. Asa cum era de asteptat, magistratii ieseni au constatat legalitatea si temeinicia mãsurii arestãrii preventive pe care au mentinut-o fatã de inculpati. De asemenea, au respins cererile apãrãtorilor de înlocuire a acestei mãsuri cu cea a arestului la domiciliu.

Judecãtorul care i-a eliberat pe violatori, s-a abtinut la Curtea de Apel

Coincidentã sau nu, dosarul violatorilor din Vãleni a ajuns, la Iasi, pe mâna aceluiasi judecãtor care i-a pus în libertate. Dosarul a fost repartizat aleatoriu si a ajuns pe masa magistratului Viorel Munteanu, fostul sef al Sectiei Penale de la Tribunalul Vaslui, transferat, între timp, la Curtea de Apel Iasi. Munteanu este magistratul care a admis contestatia formulatã de patru dintre violatori, cei care nu au recunoscut niciodatã cã si-ar fi violat victima pe un câmp din afara localitãtilor Moara Domneascã si Vãleni. În urma admiterii contestatiei, acestia au ajuns în arest la domiciliu. De data asta, la Iasi, magistratul s-a abtinut invocând implicarea sa, la Vaslui, din dosar. Solicitarea acestuia a fost admisã si judecãtorul Munteanu a fost înlocuit cu un alt judecãtor. Completul a fost format din douã femei. Presedinte Maricica Mititelu si judecãtor Geta Sandu. În schimb, grefierii au uitat sã mai schimbe hârtiile care anuntau sedinta si, la intrarea în sala de sedintã, era afisat faptul cã judecãtorul Viorel Munteanu face parte din completul de judecatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.