spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Lucia Valentina Stanciu, mostenitoarea lui Marcel Guguianu, revine cu o altã premierã în lumea artei contemporane românesti (FOTO)

- Advertisement -

LANSARE Jurnalista Lucia Valentiva Staciu, pupila si mostenitoarea testamentarã a cunoscutului sculptor bârlãdean Marcel Guguianu, decedat în 2012, îsi continuã promovarea marilor artisti, promovare începutã cu succes cu operele lui Marcel Guguianu. Lucia Valentina Stanciu a publicat în 2011 primul album de artã dedicat sculptorului Marcel Guguianu – “Mãrturii despre artã si viatã”, continuând cu ”Simfonia lumii – opere din lumea intreagã”, “Timpul Lui Otto Briese”, “Mai aproape de Sidney Geist”, “Scara la Cer – C. Marinete”, revenind acum cu o altã premierã în lumea artei contemporane românesti. Este vorba despre lansarea albumului de artã monografic, dedicat artistului plastic Ion Iancut. Nimeni altul decât autorul statuii maestrului Guguianu, care este amplasat în fata Pavilionului Expozitional din Bârlad, care poartã numele maestrului Guguianu si adãposteste aproape toatã opera lui “Bãdia”. Lansarea are loc la Bucuresti, la Galeriile de Artã Sigma, pe 17 septembrie.

Istoricul de artã, Lucia Valentina Stanciu, mostenitoarea testamentarã a maestrului Marcel Guguianu, bârlãdeanul care a dus faima orasului nostru pânã peste hotare, fiind unul dintre cei mai mari sculptori ai tãrii, a reusit sã strângã, pentru prima oarã, întreaga operã a marelui sculptor Ion Iancut, unul din ucenicii maestrului Guguianu, într-un album exceptional. Acesta este împãrtit în cinci capitole: graficã, pastel, picturã, sculpturã si ipsosuri – opere în lucru, realizând astfel o imagine clarã, reprezentativã, în ansamblu si în detaliu, a întregii activitãti a maestrului Iancut. Odatã cu lansarea monografiei Iancut, Galeria SIGMA îsi va deschide portile pentru iubitorii de carte si de frumos, putând admira de asemenea o parte din operele semnate de Iancut. Evenimentul va avea loc pe data de 17 septembrie, la orele 17.00, în prezenta unor invitati de marcã pentru cultura româneascã. Alãturi de autoare, va lua cuvântul si sculptorul Ion Iancut. “Inconfundabil în plãsmuirile lui antropomorfe, Ion Iancut si-a construit un discurs unic în arta româneascã contemporanã. Dovadã în acest sens stau desenele, pastelurile, uleiurile si sculpturile sale de la baza acestui album. Sunt lucrãri care ne permit sã cunoastem universul complex al lui Iancut, un univers în care se împleteste creativitatea cu imaginatia si inteligenta. Este o lume coplesitã de personaje care ne readuc aminte de datorie si credintã, moralitate si umanitate, de iertare si iubire, de asteptãri si sperante – sunt compozitii inspirate ce epateazã prin dramatismul miscãrii si al privirii, prin simboluri si tãceri pline de sensuri”, precizeazã în prefata albumului autoarea sa, jurnalista Lucia Valentina Stanciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.