spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un asistent maternal beat si-a bãtut sotia, în fata copiilor luati în plasament!

- Advertisement -

INCREDIBIL Un nou caz de violentã în familie socheazã opinia publicã, dat fiind faptul cã protagonistii scandalului sunt doi asistenti maternali profesionisti, angajati la DGASPC Vaslui! Dan Alexandru, de 43 de ani, din satul Gara Banca, comuna Banca, si-a bãtut sotia cu “simt de rãspundere”, bãgând-o în spital, de fatã fiind cei doi copii ai lor, de 16 si 18 ani si doi copii minori, luati în plasament maternal. Femeia a plecat la rude, dar ajuns în spital la Iasi, cu fracturã de mandibulã. Copiii luati în plasament au fost deja retrasi din familia respectivã, urmând a se face anchetã socialã si, cel mai probabil, sã le fie retras atestatul de asistent maternal profesionist. Politia a întocmit dosar penal asistentului bãtãus, pentru infractiunea de violentã în familie.

În urmã cu câteva zile, mai precis pe 9 septembrie, politia si ambulanta din Bârlad au fost sesizate prin 112, cã în satul Gara Banca, comuna Banca, are loc un scandal violent între doi soti, bãrbatul bãtându-si sotia foarte tare. La fata locului, politistii l-au identificat pe Dan Alexandru, de 43 de ani, care, fiind în stare avansatã de ebrietate – lucru des întânit în familia sa, dupã cum au sesizat vecinii, si-a bãtut crunt sotia. De fatã la tot scandalul si la bãtaie au fost si patru copii, doi fiind ai familiei Alexandru – având vârstele de 16 si 18 ani, iar doi fiind luati în plasament familial, ambii soti având atestat de asistenti maternali profesionisti. Desi a fost bãtutã mãr, femeia a refuzat sã fie dusã cu ambulanta la spital. Ea a preferat sã-si cheme niste rude, plecând cu acestea si cu cei patru copii, într-o localitate undeva pe lângã municipiul Vaslui. A doua zi, femeia s-a simtit rãu si a venit la spitalul din Bârlad, unde medicii au constatat cã avea mandibula fisuratã, drept care au transferat-o la Clinica Buco-Maxilo facialã din cadrul Spitalului “Sf. Parhon” din Iasi, pentru a fi operatã. Cei doi copii luati în plasament au ajuns înapoi la DGASPC Vaslui, unde au fost institutionalizati momentan într-un centru din municipiul Vaslui. Copiii familiei Alexandru si-au luat de acasã hainele si s-au mutat la rudele care le-au sãrit în ajutor. “Pe numele sotului s-a deschis un dosar de cercetare penalã pentru comiterea infractiunii de violentã în familie. Cei doi copii care erau în plasament la aceastã familie au fost luati de acolo si institutionalizati într-o unitate de specialitate a DGASPC din Vaslui. În acelasi timp, sotia va fi supusã unei examinãri a medicului legist si în functie de numãrul zilelor de îngrijiri medicale se va face încadrarea juridicã finalã a faptei”, ne-a precizat comisarul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cum de-a ajuns un betiv asistent maternal profesionist??

Dincolo de aspectul cazului, care este unul reprobabil, fapta sotului fiind extrem de gravã, se nasc foarte multe întrebãri. Cum a reusit Dan Alexandru sã obtinã atestatul de asistent maternal profesionist? Din câte am aflat, acesta este cunoscut ca fiind un mare consumator de bãuturi alcoolice si care îsi agreseazã foarte des familia! Cei doi copii luati în plasament familial de soti, proveneau din familii dezorganizate, unde violenta era o stare de fapt în viata lor. DGASPC Vaslui le-a promis, când i-au dat în plasament, cã viata lor se va schimba si cã nu vor mai avea parte de violente. Si când colo, ce sã vezi! Au nimerit din lac în put! Unde a fost asistentul social al Primãriei Banca, când cei doi soti si-au luat atestatul de asistent maternal? Cum a fost monitorizatã aceastã familie de DGASPC Vaslui? Toatã lumea stia ce se întâmplã în aceastã familie numai specialistii de la DGASPC nu? Dar asistentul social din comuna Banca, pentru ce ia salariu? De ce nu a informat ce se petrece în aceastã familie? La toate aceste întrebãri am încercat sã obtinem rãspuns, dar din pãcate atât Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC, cât si primarul comunei Banca, Vasile Vânãtoru, aveau telefoanele închise. Vom reveni asupra acestui caz, care din pãcate nu este unic la noi în judet.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.