spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Băsescu: Nu cred că dacă eram eu la Cotroceni, Comisia și-ar fi permis să aleagă o cotă de imigranţi

- Advertisement -

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că, dacă era el la Cotroceni, Comisia Europeană nu ar fi lansat o cotă de emigranți fără a consulta România.

Eu am sesizat altceva ce mi se pare extrem de delicat. (n.r. Președintele Klaus Iohannis) afirmă că aceste cote s-au stabilit de comisie fără a consulta statele membre. Nu cred că dacă eram eu la Cotroceni, Comisia și-ar fi permis să aleagă o cotă fără să mă consulte. Sunt convins că multe state au fost consultate. A spus-o chiar președintele, că nu acceptăm această cotă fără a fi consultat. Președintele Iohannis este fixat pe această cotă de 1.785. Aici nu e vorba de pshihologie. A fost un consiliu în mai care a avut o evaluare greșită că vor fi repartizați 40.000 de refugiați și României îi reveneau 1.785. A fost stabilită cota exact pe baza pe care o critică acum, pe PIB, pe populație, pe creștere economică”, a spus Băsescu.

„Eu aș fi avut o poziție extrem de severă împotriva redistribuirii și a măcar unui singur refugiat. Nu este constituțional. Povestea asta cu Constituția este boală grea în România. Articolul 3 spune așa, la alineatul 4: Pe teritoriul poporului român nu pot fi strămutate sau relocate populație. Nu este permis de Constituția României. Eu, ca șef de stat, spun nu. Nu îmi dă nimeni o garanție că dacă primesc 1.600 anul acesta, la anul nu îmi trimit 10.000.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/basescu-nu-cred-ca-daca-eram-eu-la-cotroceni-comisia-i-ar-fi-permis-sa-aleaga-o-cota-de-imigranti_1788967.html#ixzz3lVPMqKmU
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.