spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Mâncare mai ieftină în toată lumea! În România, reducerea TVA la alimente nu s-a simţit

- Advertisement -

Ultimele date INS anunţă o rată a inflaţiei pe luna augut de minus 1,9 la sută. Adică puterea de cumpărare a crescut cu aproape două procente. În cazul particular al alimentelor, scăderea preţurilor în vară este tot de două procente, deşi guvernanţii au tăiat TVA cu 15% în iunie.

Faţă de luna iulie, alimentele s-au ieftinit cu aproape două procente. Este o veste bună, care însă face parte dintr-un fenomen global. Astăzi, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite a anunţat astazi ca la nivel mondial preţul alimentelor a ajuns luna trecută la cel mai redus nivel din ultimii 7 ani. Cauzele, spun specialiştii, ar fi prăbuşirea preţului energiei şi îngrijorările legate de economia Chinei.

Cu ieftiniri locale sau globale, cert e că românii nu prea simt diferenţa în buzunare.

Chiar şi aşa, premierul Victor Ponta se laudă cu ieftinirile alimentelor pe Facebook, însă anunţă scăderile de preţuri din ultimul an drept reduceri apărute în urma micşorării TVA. Pe scurt, în loc de 2 la sută anunţă 7 la sută!

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mancare-mai-ieftina-in-toata-lumea-in-romania-reducerea-tva-la-alimente-nu-s-a-simtit_1788022.html
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.