spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Instanta de la Iasi ezitã sã se pronunte în cazul disputei “Bianu vs DSP Vaslui”!

- Advertisement -

INTERES …Emotiile pediatrei Floreta Bianu s-au prelungit pânã pe 23 septembrie, când instanta Judecãtoriei Iasi, care a amânat ieri pronuntarea, va stabili dacã medicul husean îsi meritã sanctiunea pecuniarã de (doar) 2.000 lei, pe care DSP Vaslui i-a aplicat-o în urma mortii fetitei în vârstã de 4 ani, de la Bunesti-Averesti, Alexandra Bedregeanu. Tot la Judecãtoria Iasi, Floreta Bianu se rãzboieste si cu comisia de malpraxis din cadrul DSP Vaslui, care i-a dat un vot de blam, dupã moartea copilei.

Hotãrârea Judecãtoriei Iasi, acolo unde au fost strãmutate procesele deschise de medicul Floreta Bianu împotriva DSP-ul si, implicit, a comisiei de malpraxix, este asteptatã cu interes! Ieri a fost fixatã pronuntarea, însã instanta si-a mai luat un rãgaz pânã pe 23 septembrie. Între timp, dr. Bianu a sustinut cât de tare a putut în fata judecãtorilor cã nu e deloc vinovatã pentru moartea copilei, iar cei care au anchetat întregul context au fost subiectivi. A cerut chiar si audierea unor martori în acest caz. În replicã, DSP a depus mai multe înscrisuri, care sã arate cã medicul nu a respectat procedurile si de aceea sansele la viatã ale fetitei au scãzut dramatic. “Medicul pediatru, desi a considerat cazul ca fiind de maximã urgentã, nu a solicitat colaborarea în timp util cu nici un alt medic aflat în gardã la momentul respectiv. Nu s-au respectat protocoalele de diagnostic si tratament, epiglotita nefiind cuprinsã în protocoalele de diagnostic din compartimentul de pediatrie, ci în cele de pe C.P.U”, au concluzionat reprezentantii Ministerului Sãnãtatii, în urma anchetei întreprinse la spitalul Husi, îndatã dupã tragedie.

Doamna Bianu e convinsã cã nu are nicio vinã pentru moartea fetitei!

În ciuda celor constatate de echipa de control, dar si a votului de blam dat de colegii din comisia de malpraxis, Floreta Bianu nu se lasã! Este convinsã cã a procedat corect în tratarea fetitei de 4 ani, ba s-a exprimat cã medicii de la Colegiul Medicilor, când au evaluat la rândul lor situatia, au felicitat-o pentru modul în care s-a descurcat în acest caz. De aceea a ales sã lupte în instantã! Pe 7 octombrie are termen în procesul prin care vrea sã scape de votul de blam, primit din partea comisiei de monitorizare a competentelor profesionale pentru cazurile de malpraxis, din cadrul DSP Vaslui. “La momentul acesta, nu cred cã se poate prevedea cum va hotãrî instanta. Totul tine de probe. Nu este exclus ca doamna Bianu Paraschiv sã fie îndreptãtitã, mai ales cã a depus probe, si-a sustinut constant si cu fermitate punctul de vedere. Din pãcate, problema este mult mai complexã. Hotãrârea judecãtoreascã în sine nu va estompa ecoul acestui caz, indiferent a cui va fi dreptatea. Dar stiti de ce? Pentru cã un copil de numai 4 ani a ajuns în mormânt si, orice s-ar face, aceastã realitate, perceputã ca o tragedie într-o comunitate cum este cea a noastrã, nu mai poate fi întoarsã cu nimic. Nimic nu mai poate fi reparat cu adevãrat, în acest caz”, au spus avocatii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.