spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Comisia Europeană: 160.000 de refugiați, distribuiți în UE. România primește peste 6.000

- Advertisement -

Președintele Comisiei Europene a prezentat, astăzi, noua schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote obligatorii. Jean-Claude Juncker a spus că 160.000 de refugiați vor fi distribuiți, o decizie finală urmând să fie luată în cadrul Consiliului European. 40.000 de refugiați ar fi urmat să fie distribuiți în UE conform discuțiilor de la Consiliul European din luna mai. La aceștia se adaugă însă alți 120.000 de oameni care au sosit peste vară pe teritoriul european. România ar urma să găzuiască în jur de 6.300 de refugiați.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, din cei 120.000 de refugiați suplimentari, România va primi 4.646 – 604 din Italia, 1951 din Grecia și 2091 din Italia. Aceștia se vor adăuga celorlalți refugiați pe care România ar trebui să îi primească conform discuțiilor de la Consiliul European din luna mai – adică 1.700. Totalul ar putea urca astfel la peste 6.000 de oameni care vor ajunge în țara noastră.

Propunerile Comisiei Europene urmează să fie votate în Consiliul European din 14 septembrie.

UPDATE: Jean-Claude Juncker a anunțat că executivul UE a elaborat o listă comună a țărilor care sunt sursă de migrație și care sunt considerate sigure. Rolul listei este acela de a permite statelor membre UE să proceseze mai repede cererile de azil.

Printre statele ce vor fi considerate sigure, și ai căror cetățeni vor fi cel mai probabil trimiși înapoi din UE, se numără cele din Balcanii de Vest. Această listă „e o simplificare procedurală”, a subliniat Juncker. „Această listă nu poate îndepărta existența dreptului de azil însă le va permite autorităților să se concentreze pe acei refugiați care să primească azilul mai rapid, cum ar fi cei din Siria”, a mai spus președintele Comisiei Europene.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/comisia-europeana-prezinta-noua-schema-de-redistribuire-a-refugia-ilor-ca-i-va-primi-romania_1786858.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.