spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cleptomana de la Drânceni, din nou dupã gratii!

- Advertisement -

PACOSTE Cornelia Busuioc, femeia de 52 de ani, din comuna Drânceni, care a fost în repetate rânduri condamnatã pentru numeroasele furturi pe care le-a comis prin gospodãriile consãtenilor, nu se lasã! În urmã cu douã zile, aceasta iar a ajuns dupã gratii, dupã ce a furat de la un vecin toti banii pe care i-a gãsit în buzunarul unei perechi de pantaloni. Apropiatii acesteia spun cã ea, de fapt, este cleptomanã si ar trebui dusã la Psihiatrie, nu la închisoare. Chiar si instanta a dispus, la un moment dat, internarea provizorie a acesteia într-o unitate medicalã de specialitate.

Cornelia este pasionatã de furat, spun, în glumã, vecinii acesteia! Femeia nu rateazã nicio ocazie de a sustrage orice fel de bunuri lãsate nesupravegheate de vecini sau, pur si simplu, aflate în raza ei de actiune. “Mie mi-a furat un lighean vechi, spart, douã perechi de ghete, tot vechi, si o fatã de masã. Niste obiecte de nimic, dar ea nu a putut rezista sã nu fure. Mi-a si zis cã ea nu vrea sã ia nimic de la nimeni, dar dacã vede ceva, te pândeste si îti ia imediat. E foarte îndemânaticã”, spun vecinii acesteia. De data aceasta, Cornelia a furat bani. “În noaptea de 17/18.08.2015, femeia a pãtruns, fãrã drept, în locuinta unui vecin si a sustras din buzunarul unei perechi de pantaloni suma de 5500 lei, 290 euro si 60 lei moldovenesti. O parte din bani ( 290 euro, 60 lei moldovenesti si 545 lei) au fost recuperati de politisti si restituiti pãrtii vatãmate. A fost retinutã de politistii huseni pentru o perioadã de 24 ore, iar ulterior a fost prezentatã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi, respectiv Judecãtoria Husi, cu propunerea de arestare preventivã. Instanta a admis propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi si a emis pe numele Corneliei B. mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 30 zile, pentru sãvârsirea infractiunilor de furt calificat”, au comunicat reprezentatii IJP Vaslui.

Unui vecin i-a furat si mâncarea si butelia de la aragaz!

Femeia a fost, încã din 2007, condamnatã de mai multe ori, fie pentru furt, fie pentru violare de domiciliu. În 2014, instanta a dispus chiar si internarea provizorie a acesteia, pentru o evaluare medicalã de specialitate. În 2013, dupã ce a furat bunuri de la 8 vecini, a fost condamnatã pe fond la 2 ani de închisoare, iar în 2007, la un an si trei luni. Între timp, Cornelia mai fusese arestatã preventiv de câteva ori, dar scãpase de dupã gratii. Acum, pe lângã noua faptã, Cornelia mai are de dat explicatii în câteva dosare. “Femeia este cercetatã si pentru alte trei infractiuni de furt, fapte comise în luna decembrie 2014. Aceasta a sustras din locuintele altor trei vecini, bunuri (produse alimentare si o butelie) în valoare de aproximativ 280 lei”, au precizat reprezentatii IJP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.