spot_img
19 C
Vaslui
24-sept.-2024
spot_img

Implicare militară rusă în Siria? SUA cer Greciei să interzică trecerea avioanelor Moscovei

- Advertisement -

SUA au cerut Greciei să nu autorizeze trecerea unor avioane rusești care efectuează livrări în Siria prin spațiul său aerian, a declarat luni o sursă Ministerului grec al Afacerilor Externe, subliniind că țara sa examinează în prezent această cerere. Solicitarea vine pe fondul îngrijorărilor privind un angajament militar rus în Siria, relatează Reuters și AFP.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a confirmat faptul că Grecia a primit o cerere din partea Statelor Unite ale Americii de închidere a spațiului aerian elen pentru avioanele rusești cu ajutoare pentru Siria, informează marți AFP, citată de Agerpres.

Până la declarațiile lui Peskov, doar un singur oficial al diplomației elene a dezvăluit, sub rezerva anonimatului, existența acestei solicitări americane.

‘Partenerii noștri greci au declarat că se gândesc la cererea Statelor Unite’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agențiile de presă ruse. ‘Nu a existat nicio reacție din partea Atenei și este prea devreme pentru a spune care va fi aceasta’, a mai spus oficialul rus.

Grecia, stat membru al NATO, a primit o cerere din partea Moscovei pentru a permite trecerea a două avioane rusești între 1 și 24 septembrie, a afirmat oficialul elen.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/implicare-militara-rusa-in-siria-sua-cer-greciei-sa-interzica-trecerea-avioanelor-militare-ruse_1786653.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.