spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Patriarhul Daniel consideră că tinerii sunt „debusolaţi, fără ideal şi fără dorinţa de a studia sau munci”

- Advertisement -

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, consideră că tinerii sunt cei mai afectaţi de actuala criză spirituală, aceştia fiind debusolaţi, fără ideal, fără dorinţa de a studia sau munci, principala preocupare intelectuală sau culturală a unora dintre ei reducându-se la navigarea pe internet.

PF Daniel a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la un eveniment desfăşurat în faţa Catedralei Mitropolitane, că lumea materială, „limitată şi trecătoare, este folosită în mod egoist ca şi când ar fi singura sursă de fericire a omului, conform Mediafax.

„Când lumea aceasta materială, limitată şi trecătoare, este folosită în mod egoist ca şi când ar fi singura sursă de fericire a omului, atunci se produce în societate o profundă criză spirituală, iar tinerii sunt, de cele mai multe ori, cei mai afectaţi. Într-o societate secularizată, unde credinţa şi valorile spirituale sunt marginalizate, iar libertatea nu mai este asociată cu responsabilitatea, foarte mulţi tineri sunt debusolaţi, fără ideal, fără dorinţă de a studia, fără dorinţă de a munci, preferând să fie mereu ajutaţi financiar de către părinţi. Sunt tot mai mulţi tineri a căror principală preocupare intelectuală sau culturală se reduce la navigarea pe internet, iar din acest motiv mulţi devin victime ale manipulării de tot felul, indusă de o anumită media, care promovează senzaţionalul şi non-valorile”, a spus patriarhul BOR.

sursa: http://www.antena3.ro/actualitate/religie/patriarhul-daniel-considera-ca-tinerii-sunt-debusolati-fara-ideal-si-fara-dorinta-de-a-studia-sau-311050.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.