spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Alergãm pentru spitalul copiilor si la Bârlad! (UPDATE, FOTO)

- Advertisement -

UPDATE 11.15 In Gradina Publica din Barlad astazi au alergat pentru spitalul copiilor sase persoane, iar donatii benevole au facut inca trei persoane. In total s-au strans 45 de lei, care vor pleca luni, 7 septembrie, in contul construirii acestui spital. Urmeaza a doua etapa de alergare, tot in Gradina Publica din Barlad, pe 3 octombrie, la orele 9.00. „A fost extrem de placut. Oricum alergam in fiecare dimineata aici, ne antrenam pentru concursurile nationale si internationale ale Atletilor Veterani. Cu bucurie am si donat pentru acest spital, ideea fiind una excelenta. Vom participa, in functie de timpul nostru sau  de calendarul evenimentelor sportive la care partticipam, la toate editiile acestui cros umanitar”, au spus Nelu Maftei si Alexandru Miron, atletii veterani din Barlad, multipli campioni nationali si participanti recent la Campionatul mondial al Atletilor Veterani. N-am castigat pariul, dar am pus unul pentru data de 3 octombrie: vom fi 100 de alergatori!

CROS UMANITAR Astãzi, începând cu ora 9.00, în Grãdina Publicã din Bârlad, sunteti asteptati sã alergati în scop umanitar. În afarã de faptul cã face bine la sãnãtate putinã miscare, bârlãdenii care vor veni sã alerge sunt invitati sã doneze orice sumã vor, începând cu 1 leu, pentru construirea primului spital de oncologie si hematologie pediatricã din România. Actiunea este initiatã de Alex Zamfir, un bucurestean de 37 de ani, cãruia i s-au alãturat acum si o bunã parte din bârlãdeni, la initiativa Oanei Buda, o tânãrã mãmicã din orasul rulmentilor. Partener media al acestei initiative este cotidianul Vremea Nouã, prin intermediul cãruia vã invitãm sã alergati si sã donati. “Dimineatã alergãm pentru acest spital în: Baia Mare, Bârlad, Brãila, Bacãu, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Ploiesti, Sibiu, Târgu-Mures, Timisoara, Vaslui”, a spus Alex Zamfir, încântat cã din ce în ce mai multi oameni i se alãturã în acest proiect început în ianuarie 2015. Actiunea initiatã de Oana Buda va avea loc în fiecare sâmbãtã din lunã, pânã când se va strânge suma necesarã construirii spitalului.

Pentru cã astãzi este prima sâmbãtã din luna septembrie, va fi demaratã prima actiune de sprijinire a campaniei “Alerg pentru spitalul copiilor”. La orele 9.00, în Grãdina Publicã din Bârlad, sunt asteptati toti bârlãdenii care vor sã alerge în scop umanitar. Initiativa apartine Oanei Buda, o tânãrã mãmicã care s-a alãturat initiativei lui Alex Zamfir, un bucurestean care si-a propus sã construiascã primul spital de oncologie si hematologie pediatricã. Adicã un loc unde sã trateze si sã vindece cancerul la copii. Pentru asta, el cere fiecãrui român sã doneze un leu o datã la nouã luni. În trei ani s-ar strânge 18 milioane de euro, iar spitalul ar putea fi construit. Cu banii nostri, pentru noi. “Suntem foarte bucurosi ca Bârladul se alaturã oraselor din România care aleargã pentru spitalul copiilor. Un eveniment început în aprilie în Bucuresti a ajuns sã numere, astãzi, la început de septembrie, 16 orase si sperãm ca lunã de lunã sã vina lânga noi tot mai multi români. Cãci e nevoie de fiecare om si e nevoie de fiecare leu pentru a construi cât mai repede acest spital pentru copiii bolnavi de cancer, spital de care aveam nevoie de ieri, dar pe care sperãm sã-l vedem gata cât mai repede”, a precizat Alex Zamfir.

De ce un spital de oncologie si hematologie pediatricã?

“Ne-am propus sã construim primul centru medical independent de oncologie si hematologie pediatricã din România. Spitalul va fi detinut si operat de o fundatie. Si, foarte important: ne dorim sã construim acest centru fãrã a solicita sau primi vreun ban de la Statul Român. Adicã doar din donatii si sponsorizãri oferite de persoane fizice si juridice private, române sau strãine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici românesti. Ne dorim ca acest spital sã fie construit de noi TOTI pentru copiii nostri. El va avea 50 de paturi, douã sãli de operatie complet echipate, sectie de radioterapie si sectie de transplant medular. Stim cã este un proiect îndrãznet. Tocmai de aceea avem nevoie si de ajutorul tãu. Asa cã ne dai, te rugãm, 1 leu? Ca sã construim un spital pentru copii!”, spune Alex Zamfir pe site-ul http://www.1leu.org/ro/.

Pariu cã bârlãdenii vor veni??

Oana Buda ne-a precizat cã se îndoieste cã vor veni prea multi bârlãdeni la actiune, desi ea a creat si un eveniment pe Facebook. Dar fiind la prima actiune de acest gen, nu se va lãsa descurajatã. Actiunea caritabilã va avea loc în prima sâmbãtã a fiecãrei luni, pânã când suma necesarã pentru acest spital se va strânge. “Am decis sã mã implic dupã ce am vãzut cã una dintre prietenele din lista de Facebook, care se ocupa cu evenimentele 1leu.org din Brasov, povestea dezamãgitã cã nu prea se adunã lume. A contat mult si faptul cã prietena mea tocmai îsi pierduse, cu putin timp în urmã, unicul copil, o fatã care era bolnavã de cancer”, a spus Oana Buda, cu care eu personal am pus un pariu: am garantat cã vor veni cel putin 100 de bârlãdeni sã alerge în scop umanitar! Ce ziceti? Mã sustineti sau pierd pariul?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.