Salata cu pepene galben…..Vremea Noua vã prezintã o retetã rãcoritoare pentru zilele fierbinti. Aceasta are un gust extraordinar, nu este costisitoare si pe deasupra se prepara foarte repede.
Beneficiile unui pepene galben….Cu un continut de 90% apã, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu din belsug si potasiu, pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante, îmbunãtãteste sistemul imunitar si reduce riscul atacului cardiac, are actiune reglatoare asupra apetitului, precum si efecte vitalizante puternice. Se consumã în general în stare naturalã, dar este la fel de savuros si sub formã de salate, înghetatã sau dulceatã. Curãtã tubul digestiv. Douã felii consumate înainte de masã regleazã apetitul, pepenele galben având calitatea de a potoli senzatia de foame puternicã. Specialistii recomandã ca, în cazul alergiilor, dermatozelor infectioase, însotite de usturime si de mâncãrimi, sã se tinã o curã de pepene galben de 10-12 zile, timp în care sunt scoase din alimentatie carnea, grãsimile si alimentele conservate. Pepenele galben contine o cincime din necesarul zilnic de fibre si ajutã la realizarea unei serii de procese legate de inimã: scade nivelul colesterolului, scade tensiunea arterialã, ajutã la pomparea sângelui mai bine si eliminã toxinele din sânge. Pepenele galben este, de asemenea, plin de potasiu si vitaminã C, ambele ajutând la reglarea tensiunii arteriale si la îmbunãtãtirea fluxului de sânge cãtre si dinspre inimã.
Ingrediente: 1 salatã verde, 1 pepene galben, rosii cherry, felii de jambon, sos vinaigrette (mustar, sare, piper, otet, ulei de masline)- 1 lingura, otet si ulei.
Mod de preparare: Pregatiti sosul vinaigrette : amestecati otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugati uleiul si frecati bine pânã se obtine o cremã subtire. Se spalã si se scurge salata .
Se taie bucãti si se pune peste ea sosul vinaigrette. Amestecati.
Se taie pepenele, scoateti semintele si fibrele . Faceti bile cu o lingurã pentru înghetatã. Într-o farfurie adâncã puneti salata, ornati cu rosiile cherry, bilele de pepene si feliile de jambon. Vremea Nouã vã ureazã poftã bunã ! (Flavia Cãldare)