spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

UPDATE2: Monstrul din Muntenii de Jos, arestat pentru 30 de zile

- Advertisement -

UPDATE: Judecatoria Vaslui a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Gigel Morosanu. Decizia nu este definitiva. Ea poate fi contestata la instanta superioara in termen de 48 de ore

UPDATE: Monstrul de la Muntenii de Jos, Gigel Moroșanu, care a abuzat de fetița avută în plasament de soția acestuia, a fost adus în această dimineață, în jurul orelor 8,45, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Urmează ca în cursul acestei zile, individul să fie dus în fața instanței de judecată, cu propunerea de către procurori a unei măsuri preventive.

ANCHETÃ…La finalul demersurilor procedurale care au dus la stabilirea împrejurãrilor în care a avut loc fapta comisã de Gigel Morosanu, politistii de la Investigatii Criminale l-au chemat, ieri, la sediul Politiei Vaslui. Dupã câteva ore de audieri, bãrbatul de 57 de ani a fost retinut pentru 24 de ore. La retinerea acestuia, se pare cã a contribuit si mãrturia unei prietene de-a copilei fatã de care aceasta s-a destãnuit si a povestit tot ceea ce i se întâmpla acasã. Astãzi va fi adus la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui, unde procurorii vor întocmi dosarul pentru ca acesta sã fie dus în fata judecãtorilor pentru mandat de 29 de zile. Tot ieri, medicii legisti au efectuat si expertiza care trebuie sã stabileascã dacã fata a fost agresatã fizic de cãtre cel care ar fi trebuit sã se ocupe de cresterea si educarea copilei de 13 ani. Chiar dacã raportul medico-legal nu este o probã în sine, acesta poate fi considerat un mijloc de a obtine probe. De luni, când sesizarea DGASPC a ajuns pe masa politistilor, si pânã ieri dimineatã au fost strânse destule probe care sã determine vinovãtia sau nevinovãtia lui Morosanu.

Gigel Morosanu a fost adus, ieri, la sediul politiei de cãtre politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale. Dupã câteva ore de audieri, bãrbatul a fost retinut pentru 24 de ore. Astãzi, acesta va fi prezentat procurorilor în vederea stabilirii mãsurilor preventive si cel mai probabil cã acestia vor întocmi actele pentru a le înainta instantei de judecatã în vederea arestãrii preventive. De luni, de când sesizarea Protectiei Copilului a ajuns pe masa lor, politistii au demarat procedurile care sã stabileascã cum s-a întâmplat totul. Tot ieri, fata batjocoritã de cãtre bãrbatul din Muntenii de Jos a ajuns în fata medicilor legisti. Acestia au examinat-o pentru a descoperi eventualele leziuni provocate de tentativa de viol a celui care ar fi trebuit sã se îngrijeascã de cresterea si educatia fetei de 13 ani. “Verificãm dacã fata a fost fortatã si dacã existã eventuale leziuni care sã arate dacã a fost sau nu vorba de o tentativã de viol sau nu. Urme pot rãmâne dacã a fost tinutã strâns de mâini sau a fost trasã de picioare. Am înteles cã fata este, în continuare, virginã. Dar, dacã a fost vorba si de o tentativã pot rãmâne leziuni care sã ne confirme acest lucru. Asta facem noi aici. E ceea ce depinde de noi. Mai departe, este treaba politiei”, a povestit medicul care a consultat-o pe copilã. În jurul prânzului fata a iesit de la examenul medico-legal, însotitã de doi politisti si de un asistent maternal. “Abia luni dupã-amiazã Politia a fost sesizatã de cãtre DGASPC Vaslui despre cele relatate de fata de 13 ani. Politistii de la Investigatii Criminale au efectuat toate demersurile procedurale pentru stabilirea împrejurãrilor si conditiilor în care s-au comis faptele sesizate”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Se pare cã lui Gigel Morosanu i s-a cam înfundat. Bãrbatul a ajuns în atentia autoritãtilor dupã ce au iesit la ivealã chinurile la care îsi supunea copila luatã în plasament. Din aprilie a.c., sotia lui Morosanu, care era si asistentul maternal al fetei, a observat o schimbare în atitudinea acesteia. Devenise tot mai temãtoare, mai tãcutã, izolatã, speriatã. Copila se manifesta ciudat în preajma sotului asistentei maternale, cãruia îi spunea “Tataia”. Bãrbatul era tot timpul cu ochii dupã fatã, foarte protector, se ducea dupã ea la scoalã si nu o lãsa sã plece nicãieri, îndemna sotia sã cumpere cât mai multe haine si dulciuri pentru fatã. Acasã, “tataie” cerea sã stea în pat cu fata, tot timpul, semn cã se întâmplã ceva, mai ales cã fetita nu avea curaj sã spunã nimic. La un moment dat, sãptãmâna trecutã, observând atitudinea schimbatã a fetei, asistenta maternalã a solicitat o consiliere psihologicã. Fetita a fost dusã la psiholog, la un cabinet privat, unde a povestit scene greu de imaginat. Într-o sesizare ajunsã în atentia Politiei, fata povesteste cã “tataie” o abuza sexual si emotional: “Mã chema lângã el în pat, îmi strângea sânii, mã acuza mereu cã merg cu alti bãrbati si cu el nu vreau”.

Morosanu, prins când se încheia la prohab, iar fata era în genunchi, în fata lui!

Cu o zi înainte de a apela la cabinetul privat din Vaslui, acolo unde un psiholog a reusit sã afle de la fetitã ceea ce îi fãcea “tataie”, femeia a fost martora unei scene incredibile. Existã informatii conform cãrora femeia ar fi vãzut o scenã greu de suportat, din punctul de vedere al unei mame care are grijã de copii. Într-o zi, spun surse judiciare, pe la prânz, dupã ce fata a venit de la scoalã, femeia a pus-o sã mãnânce în bucãtãrie. A iesit cu treburi prin curte si, la un moment dat, s-a întors la bucãtãrie. Sotul era în picioare si se încheia de zor la prohab, în timp ce fetita era în genunchi în fata lui si se stergea la gurã. Scenele de sex oral sunt confirmate de copila de 13 ani si s-ar fi petrecut în mai multe rânduri si în alte locuri din casã, conform declaratiilor date la organele de anchetã. A doua zi dupã ce a vãzut faza cu bãrbatul în picioare, în timp ce se încheia la prohab, iar copila stãtea în genunchi în fata lui, femeia a luat fetita de mânã si a mers la psihologul privat. De acolo, treburile s-au precipitat. Când a aflat abuzurile la care sotul sãu o supunea pe copilã, a mers la DGASPC si a povestit totul. O altã surprizã neplãcutã a avut si aici, când i s-a cerut sã-si dea demisia din postul de asistent maternal. Nu a avut încotro. Si-a dat demisia din postul detinut, desi o iubea foarte mult pe fatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.