spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Sărbătoare pentru creştin-ortodocşi! Este cruce neagră. Ce sfânt prăznuim luni, 27 iulie

- Advertisement -

Sărbătoare pentru creştin-ortodocşi! Luni, 27 iulie, este cruce neagră. Îl prăznuim pe Sfântul Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

Sfantul Mucenic Pantelimon s-a nascut in anul 284 in orasul Nicomidia. A trait in timpul imparatului Maximian (286-305). La nastere a primit numele de Pantoleon, care inseamna „cel in toate puternic ca un leu”, un nume pagan, caci tatal sau impartasea credinta in zei. Insa Evula, mama sa, era crestina. Aceasta moare la putini ani de la nasterea lui Pantoleon. La indemnul tatalui sau termina Scoala de Medicina din Nicomidia, iar ucenicia o va face cu renumitul medic Eufrosin.

Sfantul Mucenic Pantelimon este chemat in rugaciuni de catre preotii Bisericii la Sfintirea Apei si la Taina Sfantului Maslu, impreuna cu Sfantul Sfintit Mucenic Ermolae si cu ceilalti sfinti doctori fara de arginti si facatori de minuni.

Tot astazi, facem pomenirea:
– Orbului care a fost tamaduit de Sfantul Pantelimon;
– Sfintei Cuvioase Antuza;
– A o suta cincizeci si trei de sfinti mucenici care au murit in Marea Traciei;
– Sfantului Cuvios Manuel;
– Sfantului Mucenic Hristodul din Casandra.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sarbatoare-pentru-crestin-ortodocsi-este-cruce-neagra-ce-sfant-praznuim-luni-27-iulie_1754540.html#ixzz3h4XnhkZa
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.