spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Oamenii de aur ai Vãleniului, care atârnã greu în balanta unde s-au cocotat violatorii

- Advertisement -

CONTRAST…Vãleniul, astãzi, a intrat în zodia cancerului. Coplesiti de mega-scandalul creat în jurul celor sapte violatori, vãlenarii adevãrati nu mai ridicã ochii din pãmânt. De rusine! Satul lor drag e la mare încercare. Scandalul, în sine, l-a depãsit ca intensitate pe cel al lui Corogeanu, preotul care a exorcizat-o pe mãicuta Irina Cornici de la mãnãstirea Tanacu. În numele celor care au contribuit la prestigiul comunei, vã prezentãm, în premierã, monografia profesorului Octavian Gh. Dumitriu, o lucrare despre Vãleni si despre vãlenari, care nu a fost încã lansatã. Mai jos vã enumerãm personalitãtile comunei, în speranta cã cititorii vor întelege, cã la Vãleni, pe lângã cei sapte violatori si gasca lor de sustinãtori mai existã si oameni.

Oameni cu care comuna Vãleni se mândreste:

De pe bãncile scolilor din Vãleni si Moara Domneascã au plecat în tarã absolventi care si-au continuat studiile în scoli de culturã generalã (licee teoretice), sau de calificare (licee de profil iar altii au urmat studii superioare la diferite universitãti din tarã, fiecare obtinând o pregãtire temeinicã în domeniul lor de activitate.

Oameni de stiintã si cadre universitare:

– Diaconu Ilie- cercetãtor stiintific, profesor universitar doctor în Fizicã la Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi

-Burlacu Dumitru- asistent universitarla Facultatea de Instalatii Sanitare, Universitatea Politehnicã Bucuresti

– Papuc Viorel -profesor universitar, doctor în Stiintele Medicale la Universitatea Agronomicã si de Medicinã Veterinarã Iasi si doctor în Psihologie la Universitatea Babes- Bolyai, Cluj-Napoca

– Veliscu Viorel – lector universitar doctor la Facultatea de Drept, Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, Bucuresti

-Zãlinescu Constantin – profesor universitar doctor în Stiinte Matematice la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi

Oameni de artã si culturã:

-Ailincãi Dãnut – referent cultural si publicist, Vãleni

– Cojocariu Ioan – poet, aviator si doctor în etnoarheologie, Caransebes

– Luca Emilia- pictor restaurator opere de cult, Vaslui

– Merlã Marcela – consilier sef la Consiliul National al Audiovizualului, Bucuresti

– Palamiuc Ioan – ziarist, Galati

Turcanu Elena – solistã de muzicã popularã, Vaslui

– Nicolae Busuioc – scriitor- a fondat Biblioteca de carte româneascã la Chisinãu în 1992 care în 10 ani a ajuns la un fond de carte de peste 25000 de volume si pe cea de la Novi Sad (Serbia)în 1998 cu un fost de 5000 de volume. Prin activitatea sa culturalã, scriitorul Nicolae Busuioc a apropiat între ele orasele Chisinãu si Iasi, Basarabia de România, visul seculat al moldovenilor de dincolo de Prut.

-Claudia Acatrinei- director de promovare si relatii cu presa la editura Polirom din Iasi

– Dragos Iulian Beligan – Judecãtor la Curtea de Apel Galati

-Petru Papuc – medic primar în Sectia Chirurgie si Ortopedie Pediatricã, Spitalul Judetean Bacãu

– Mihai Carp – ofiter de Politie

Sportivi: Daniel Burlacu (triplu campion mondial la kempo)

Nãscut la 7 iulie 1973 în comuna Vãleni, fiul lui Mihai si Valentina Burlacu. Dupã 10 clase fãcute la Scoala Vãleni se îndreaptã spre Bucuresti, unde face Scoala Profesionalã si concomitent Liceul la seral. Se înscrie la Clubul Sportiv “Metrorex” Bucuresti unde participã zilnic la antrenamente. Efortul depus în pregãtirea sportivã, dublat de însusiri native, îl fac pe tânãrul Daniel Burlacu sã se impunã în discipline sportive cu scop de atac si de apãrare -arte martiale, obtinând numeroase diplome si premii. Astfel, în anul 2002, la Nice (Franta)la lupte kempo este declarat Campion Mondial la trei stiluri, iar la sfârsitul competitiei primeste Cupa pentru Cel mai bun spirit sportiv de luptã. În anul 2003, la Bucuresti, în urma competitiilor la care participã si pe care le câstigã ajunge triplu campion mondial la kempo. De asemenea este campion mondial la shidocan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.