spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Iatã ce politicieni vor sã câstige Primãria Vaslui!

- Advertisement -

FAVORITUL…Luptã aprigã si inegalã la Primãria municipiului Vaslui, acolo unde actualul primar Vasile Pavãl îsi va afla, în maxim douã-trei luni, contracandidatii sãi. Se stiu deja câteva nume, desi este posibil ca optiunile politice sã se schimbe în perioada urmãtoare. Pavãl, care are cea mai mare notorietate în rândul vasluienilor, îi va înfrunta pe fostul viceprimar, Sorin Radu, din partea PNL, si, cel mai probabil, pe Laurentiu Farcas, din partea Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE). Având în vedere cã legea electoralã permite ca primarul sã fie ales din primul tur, respectiv cel care primeste cele mai multe voturi devine automat primar, se poate spune cã Pavãl va fi greu de bãtut la primãrie.

Primarul Vasile Pavãl are prima sansã pentru câstigarea unui nou mandat în fruntea institutiei. Timp de douã mandate, s-a luptat cu situatia dezastruoasã în care a primit primãria, dupã ce Victor Cristea a plecat la Parlament. A implementat proiecte de modernizare în oras si a schimbat fata Vasluiului, fiind apreciat si aprobat de locuitorii orasului. Actualul primar al Vasluiului a anuntat, în urmã cu o lunã de zile, cã va candida pentru un al treilea mandat în fruntea orasului, la alegerile locale din 2016. Anuntul a fost fãcut la sedinta organizatiei municipale PSD. Primarul a spus cã vrea sã continue proiectele începute: “Nu vreau sã fac pasi, nici în stânga, în lateral sau în dreapta, eu vreau sã continui proiectele începute si, dacã oamenii mã vor vota, voi mai continua cu încã un mandat la primãrie”. Primarul a pus capãt speculatiilor de tot felul, care circulau în ultima perioadã, cum cã ar dori sã renunte la postul pe care-l ocupã acum în favoarea unui mandat de parlamentar, anul viitor. Adrian Tighici, presedintele PSD Vaslui, a anuntat cã organizatia municipalã îl va sustine pe edilul orasului pentru câstigarea alegerilor locale în 2016. Tighici a anuntat cã, pe municipiul Vaslui, PSD va obtine scoruri foarte bune si pentru Consiliul Judetean, acolo unde se va “bate” actualul presedinte CJ, Dumitru Buzatu.

Sorin Radu, tributar ideilor Simonei Polak!

În ceea ce-l priveste pe candidatul PNL, Sorin Radu, acesta a fost ani buni în subordinea actualului primar de Vaslui. Cât timp a fost viceprimar, a tãcut mâlc, pentru ca, dupã ce a fost demis, sã devinã extrem de vocal, un lider al opozitiei în Consiliul Local. Despre Radu se stie cã ascultã orbeste de Simona Polak, vicepresedinta contestatã a vechiului PNL, iar sfaturile sefei de la CJAS sunt pentru fostul viceprimar literã de lege. Dupã doi ani si jumãtate de mandat la primãrie, în iarnã, Radu a fost demis de la conducerea municipalitãtii, dupã un scandal politic care a tensionat mult activitatea din CL Vaslui. Din acel moment, s-a declansat “fiara” din el. A devenit cel mai aprig contestatar al proiectelor primarului, fostul sãu sef, acuzând în stânga si în dreapta tot felul de manevre politice, într-un cuvânt, a încercat sã-si facã o imagine de luptãtor al dreptãtii. Din pãcate pentru el, nu va fi votat de vasluieni, pentru cã nu are o imagine publicã foarte bunã.

Laurentiu Farcas, propunerea liberalilor-reformatori pentru Primãria Vaslui!

Unul dintre cei mai tineri politicieni din judet, Laurentiu Farcas, intrã în campanie electoralã. În calitatea sa de presedinte al organizatiei municipale a Partidului Liberal Reformator, Farcas este propunerea acestui partid pentru campania electoralã la postul de primar al orasului. O miscare politicã anticipatã de ceva timp în tabãra PLR, care opune aceastã candidaturã celei lansate de Partidul Conservator, cu dr. Pavelescu, drept candidat. În timp ce Farcas, care face politicã de 11 ani, nu poate fi acuzat de fapte de coruptie sau alte asemenea isprãvi, despre dr. Pavelescu se spune cã ar avea legãturi cu partidul aflat la putere acum, desi acesta se laudã cã aduce 3-4.000 de voturi în suburbii, iar Pavãl nu va primi niciun vot. Fanteziile lui Pavelescu riscã sã-l arunce la groapa de gunoi a politicii locale, precum ilustru profesor doctor D.V. Marin.

Volocaru unde e?

RÃZVRÃTITUL…Cel mai ciudat si controversat consilier local din Vaslui, Alexandru Volocaru, va intra si el în campanie electoralã, conform unor informatii neoficiale. De o bunã bucatã de timp, Volocaru îsi face campanie cu tot felul de fluturasi lansati prin oras, erijându-se într-un apãrãtor al dreptãtii. Acum acesta activeazã în partidul Monii Macovei, M10, si este singurul politician care a ales o politica de nisã. Lasã de înteles cã este singur împotriva tuturor, iar actiunile sale în fortã din CL sunt în numele electoratului. Un fel de Dan Diaconescu de Vaslui. Dacã va sti sã-si gestioneze atent capitalul politic îsi poate câstiga mandatul de consilier local si ca independent. Este interesant de vãzut dacã unul din partidele mari îl va înregimenta politic. Volocaru, una peste alta, este pata de culoare din actualul CL

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.