spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bãrbatul înecat sub ochii copiilor a fost gãsit cu ajutorul unui nãvod (foto)

- Advertisement -

TRAGEDIE…Corpul bãrbatului înecat în acumularea Solesti a fost gãsit dupã o zi de cãutãri. Dupã a fost scos la mal, o bãtrânã s-a apropiat de trupul neînsufletit si i-a aprins, crestineste, o lumânare. În operatiunile de cãutãri, s-au alãturat pompierilor si cei care administreazã lacul, punând la dispozitie o plasã de pescuit cu ajutorul cãreia a fost gãsit trupul lui Vasile Mazilu. S-a observat cã pe fruntea bãrbatului era o ranã cãpãtatã ca urmare a unei lovituri, cel mai probabil dupã ce acesta s-a aruncat în apã. Bãrbatul venise tocmai de la Dãnesti, acum douã zile, pe malul acumulãrii Solesti pentru a se rãcori. A intrat în apã si, sub privirile fiului de 11 ani si a unui nepot, s-a dus la fund.

Trupul bãrbatului de 41 de ani din Dãnesti a fost recuperat ieri din apele acumulãrii Solesti dupã ce pompierii vasluieni au apelat la sprijinul administratorilor lacului. Acestia au pus la dispozitie o plasã de pescuit cu ajutorul cãreia au reusit sã-i gãseascã trupul în scurt timp. Dupã ce Vasile Mazilu a fost scos la mal, pe fruntea lui a fost observatã o ranã. Se pare cã a cãpãtat-o dupã ce s-a aruncat în apã. Rãmâne ca medicii legisti sã stabileascã dacã rana a fost cea care a contribuit la decesul bãrbatului. Reamintim faptul cã, în urmã cu douã zile, Vasile Mazilu a venit sã se rãcoreascã în apele lacului de acumulare de la Solesti. Împreunã cu el erau fiul lui de 11 ani si un nepot din Vãleni venit la Dãnesti, la bunici. Încãlzit de cãldura de afarã, bãrbatul s-a aruncat în baraj, dar în scurt timp a dispãrut sub ape. Cei doi copii, rãmasi pe mal, s-au speriat si au început sã plângã. Un bãrbat ce trecea cu calul prin apropiere i-a întrebat de ce plâng. Cel mai mic dintre copii a spus cã a intrat tatãl lui în apã si nu a mai iesit. Auzind acestea, bãrbatul a dat alarma. Între timp, cei doi copii s-au urcat în cãruta cu care au venit si au fugit la Dãnesti. “Am trecut cu iapa pe lângã ei si plângeau amândoi. Povesteau cã s-a bãgat tatãl lor în apã si nu a mai iesit. Am chemat un vecin care avea telefon mobil la el si am sunat la 112. Nu stiu ce s-a întâmplat exact. l-am vãzut, pe la douã dupã-masã, pe mal. Cred cã s-a bãgat înfierbântat în apã si i-a stat inima. Era un bun înotãtor”, povestea Radu Boicu. În scurt timp, malul lacului Solesti s-a umplut de autospeciale ale ISU Vaslui. La fata locului a sosit echipa de pompieri venitã de la o altã interventie, unde, dupã douã zile de cãutãri, a fost gãsit corpul bãrbatului înecat în apele acumulãrii Râpa Albastrã din Bârlad. Acestia au venit însotiti de un alt echipaj cu o barcã pneumaticã si o autospecialã SMURD. Dupã ce corpul bãrbatului a fost scos la mal, o bãtrânã s-a apropiat de el si a aprins o lumânare.

Gest crestinesc

LUMINÃ…Vãzând trupul neînsufletit al bãrbãtului acoperit cu o folie de cãtre pompieri, o bãtrânicã s-a dus si i-a pus o lumânare la cãpãtâi. S-a chinuit sã o aprindã, dar nu a reusit. Un tânãr, impresionat de gestul crestinesc al bãtrânei, i-a sãrit în ajutor. În cele din urmã, dupã o zi de întuneric, lumina s-a aprins la cãpãtâiul acestuia. Toti cei prezenti au fãcut semnul crucii si în soaptã au îngãimat, Dumnezeu sã-l odihneascã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.