spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în cazul elevei violate de 7 indivizi pe un câmp

- Advertisement -

Mai multe organizaţii nonguvernamentale au transmis, joi, o scrisoare deschisă preşedintelui României şi Ministerului Justiţiei, după ce Judecătoria Vaslui a dispus eliberarea din arestul la domiciliu a şapte tineri judecaţi pentru violarea unei eleve navetiste.

15 asociaţii, grupuri şi ONG au transmis, joi, o scrisoare deschisă către preşedintele României şi Ministerul Justiţiei intitulată „Nu uitaţi drepturile victimelor”, ca reacţie la decizia Judecătoriei Vaslui de a judeca pe cei şapte tineri în stare de libertate, scrie adevarul.ro.

„Organizaţiile semnatare au luat la cunoştinţă cu îngrijorare judecarea în stare de libertate, prin înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, a agresorilor fetei de 18 ani, care a fost violată anul trecut, când se întorcea de la şcoală, în localitatea Văleni, judeţul Vaslui. În acest caz, care a revoltat opinia publică, şapte tineri au violat ore în şir o elevă de liceu până când aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. În ciuda acestor fapte grave, eliberarea din măsura de arest a fost motivată de judecătorii vasluieni prin prisma lipsei antecedentelor penale, susţinând că «măsura arestării preventive nu mai întruneşte cerinţa proporţionalităţii acesteia cu gravitatea acuzaţiei aduse acestora». Ca organizaţii ce promovează prevenirea şi combaterea violenţei sexuale, dorim să aducem drepturile victimelor infracţiunilor în atenţia opiniei publice şi a instituţiilor care şi-au luat angajamente în direcţia eliminării violenţei împotriva femeilor. În timp ce agresorii îşi permit avocaţi care le apără interesele, drepturile victimelor rămân adesea pe hârtie”, se arată în scrisoare adresată Ministerului Justiţiei şi Preşedinţiei României.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/scrisoare-deschisa-presedintelui-klaus-iohannis-in-cazul-elevei-violate-de-7-indivizi-pe-un-camp_234158.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.