spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Vasluienii descoperã frisbee-ul (foto)

- Advertisement -

Un nou sport face furori în rândul tinerilor din judet

COMPETITIE…În perioada 18-19 iulie 2015, clubul „Negresti Ultimate FrisBees” din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti a primit vizita echipei de Ultimate Frisbee „Bucharest Revolution”. Cu aceastã ocazie, au fost organizate mai multe întreceri atât indoor cât si outdoor, prin care elevii vasluieni au avut ocazia sã-si arate nivelul de competitivitate în fata unei echipe experimentate. Figura mai mult decât frumoasã fãcutã de sportivii liceului „Nicolae Iorga” le-a asigurat acostora o invitatie la turneul international BUFF mai 2016 (Bucharest Ultimate Frisbee Fest), ce va avea loc pe Stadionul National de Rugby din capitalã.

Frisbee-ul este un sport relativ nou în România, care se bucurã de o popularitate crescutã în întreaga lume. Acesta combinã cele mai bune caracteristici sportive, cum ar fi fotbal, baschet si rugby. În prezent, în tara noastrã exista patru echipe profesioniste de frisbee: „Soimii Patriei” si „Incredible ultiMates” în Cluj-Napoca, „ZBOR” în Sibiu si „Bucharest Revolution” în Bucuresti. Ultima dintre ele a venit weekend-ul trecut la Negresti, pentru a-si mãsura fortele cu tânãra echipã de frisbee a Liceului „Nicolae Iorga” din localitate, „Negresti Ultimate Frisbees”. Sâmbãtã, 18 iulie 2015, s-a desfãsurat un mini-turneu indoor, între patru echipe, trei dintre ele fiind de la liceul negrestean. Duminicã, 19 iulie 2015, a avut loc o întâlnire outdoor (pe stadionul din oras), cu workshop-uri si cu un joc mixt. A fost prima întâlnire a grupului de frisbee din Negresti cu o echipã experimentatã, dupã doi ani în care sportul a fost practicat doar la nivel local. Cu toate acestea, echipele negrestene au fãcut o figurã mai mult decât frumoasã, contribuind la nivelul ridicat de competitivitate.

„Vrem sã promovãm frisbee-ul în toate liceele din judet”

Profesorul Florin Onicã a fost cel care s-a asigurat cã, în timp, se va naste un puternic club de frisbee si la Negresti. „Povestea frisbee-ului la Negresti a început în 2011, când voluntarul american Anthony DeJoseph (voluntar Peace Corps) ne-a făcut cunostintã cu discul magic. În scurt timp, toti cei din grupul restrâns de atunci am descoperit cã este un joc de echipã extrem de interesant, care solicitã disciplinã si aptitudini atât fizice cât si strategice, la fel de mult ca orice sport complex, de echipã. Din perspectiva prezentului, considerãm cã este chiar mai complex si mai antrenant decât fotbalul, handbalul sau baschetul. În perioada urmãtoare ne-am propus sã organizãm mici campionate locale. Sã promovãm frisbee-ul în comunitatea noastrã, în cadrul liceelor din judet mai întâi si apoi în judetele si comunitãtile din Moldova care vor fi interesate. Sã intrãm în comunicare si comuniune cu celelalte comunitãti de frisbee din tarã. În mãsura în care vom face fatã, sã participãm la competitii si la întâlniri amicale”, a declarat prof. Florin Onicã. Chiar dacã au pierdut cele trei meciuri sustinute în weekend, negrestenii au impresionat prin calitatea jocului si prin potential, fiind invitati deja la următorul eveniment important, turneul international BUFF mai 2016 (Bucharest Ultimate Frisbee Fest), unde vor putea participa cu douã echipe, si care va fi gãzduit de Stadionul National de Rugby.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.