spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Inspectia Judiciarã verificã modul în care magistratii vasluieni i-au eliberat pe violatorii de la Vãleni

- Advertisement -

RÃSPUNS…Li se apropie funia de par celor sapte violatori de la Vãleni, care au sfidat prin comportamentul lor o tarã întreagã. În loc sã fie la puscãrie, pentru faptele lor, acestia au fost lãsati liberi pânã la judecarea procesului. În acest rãstimp au fãcut presiuni pe toate cãile pentru a o discredita pe victimã, crezând c, cu astfel de tertipuri, pot convinge instanta cã sunt nevinovati. Rãspunsul societãtii civile a fost ferm, dupã ce cazul a fost semnalat de presã. Asociatia pentru Implementarea Democratiei a fost primul ONG care s-a implicat direct în acest caz, sesizând Parchetul General si Consiliul Superior al Magistraturii vis-a-vis de modul cum au actionat magistratii si procurorii vasluieni în acest caz. Iatã ce rãspuns au primit la demersurile fãcute.

S-au pus în miscare institutiile statului în cazul violatorilor din Vãleni, eliberati din arest preventiv de cãtre instantele vasluiene. Într-un comunicat remis ziarului nostru, Asociatia Pentru Implementarea Democratiei (AID), care a sesizat Parchetul General si Consiliul Superior al Magistraturii, a precizat cã Inspectia Judiciarã va verifica modul cum au ajuns cei sapte inculpati în libertate: “Ca urmare a sesizãrii de cãtre AID, în data de 23 iunie 2015, atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât si a Parchetului General în cazul celor sapte tineri din Vãleni, judetul Vaslui, care au violat, ore în sir, o elevã, pânã ce fata si-a pierdut cunostinta, sã se aplece asupra procedurilor si a ultimei decizii pronuntate si sã verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publicã si Relatii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit cãreia, în data de 23 iunie 2015 domnul judecãtor Marius Badea Tudose, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciarã în vederea efectuãrii de verificãri potrivit competentelor. În prezent lucrarea se aflã în lucru pe rolul Inspectiei Judiciare, urmând ca, dupã finalizarea verificãrilor, rezultatul acestora sã fie analizat de cãtre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii”.

Parchetul General va prezenta concluziile verificãrilor în urmãtoarele zile

De altfel, se va lãmuri si de ce Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui nu a contestat decizia magistratilor de la Judectoria Vaslui, care au decis ca trei dintre violatori, ce si-au recunoscut faptele, sã fie plasati în arest la domiciliu. Ulterior magistratii de la Tribunalul Vaslui au decis si eliberarea celorlati patru violatori care nu si-au recunoscut faptele, considerând cã nu pot avea parte de un tratament diferentiat. “De asemenea, Parchetul General a informat Asociatia pentru Implementarea Democratiei, astãzi, 20 iulie 2015 cã a dat curs sesizãrii noastre, s-au efectuat verificãri interne la nivelul institutiei, si, în cel mai scurt timp (cel mult câteva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public. Pe aceastã cale, dorim sã transmitem respectul si aprecierea pe care organizatia noastrã le poartã fatã de Consiliul Superior al Magistraturii, cât si fatã de Parchetul General, acestea dând în acest caz dovadã de promptitudine, profesionalism si transparentã”, se mai aratã în comunicatul remis de AID.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.