spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Gabriela Firea vrea castrarea chimicã a violatorilor din Vãleni

- Advertisement -

INCREDIBIL…Declaratia soc a presedintelui Curtii Constitutionale: “Numai la Vaslui se poate întâmpla asa ceva”

REACTII…Cazul fetei violate de sapte indivizi din Vãleni are ecouri printre personalitãtile politice de marcã din România. Co-initiatoarea Legii privind castrarea chimicã a violatorilor, senatoarea PSD Gabriela Firea, face un apel la colegii sãi din Parlament sã voteze aceastã lege care stã, de mai bine de un an, în sertare. De asemenea, fostul presedinte Traian Bãsescu a declarat cã este revoltat cã cei sapte violatori din Vãleni au scãpat de arestul preventiv. Cea mai scurtã si la obiect declaratie despre acest dosar a avut-o, în schimb, presedintele Curtii Constitutionale a României: “Numai la Vaslui se poate întâmpla asa ceva”, a spus Augustin Zegrean.

Cazul fetei violate de sapte indivizi din Vãleni a avut ecouri si în mediile politice înalte din România. Astfel, senatorul PSD Gabriela Firea, cunoscutã vasluienilor mai ales din postura de prezentatoare TV la Antena1, face un apel cãtre colegii sãi din Parlament sã voteze, cât mai repede, legea privind castrarea chimicã în cazul violatorilor. “Drama tinerei din Vaslui ridicã semne serioase de întrebare în legãturã cu ideea de justitie. Ca si cum violul în sine nu este o traumã suficient de mare pentru a marca pe viatã destinul unui om, victima este acum si tinta unei campanii de denigrare dusã de autorii faptei, care au fost eliberati din arestul preventiv”, a spus senatorul PSD. Din punctul sãu de vedere, aceste lucruri aratã cã ceva nu este în regulã cu legislatia din România. Si asta deoarece, acum, violatorii nu au niciun fel de teamã fatã de repercursiunile faptelor lor. Din contrã, unii dintre ei se declarã mândri de ceea ce au fãcut si încearcã, prin alte cãi, sã-si agreseze victima. Amintim aici mesajele pe care rudele si prietenii celor sapte violatori le-au transmis fetei, încercãrile acestora de a oferi bani fetei pentru ca aceasta sã-si retragã plângerea sau încercãrile disperate ale Dorinei Burada, mama unuia dintre violatori, de a o denigra pe fatã pe site-urile de socializare. “Este poate momentul sã luãm în seamã zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz si sã înãsprim atât pedepsele pentru astfel de infractiuni, cât si mãsurile preventive pe parcursul derulãrii cercetãrilor si a procesului. De asemenea, poate fi consideratã oportunã reluarea dezbaterilor în Parlament asupra Legii privind castrarea chimicã a violatorilor, proiect care a trecut de Senat si asteaptã sã intre pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor”, a mai spus senatoarea.

Fostul presedinte Traian Bãsescu ia atitudine fatã de violatori

BÃSESCU ÎI VREA ARESTATI….Fostul presedinte al României, Traian Bãsescu, s-a arãtat revoltat de faptul cã cei sapte violatori din Vãleni au scãpat de arest preventiv. “Oamenii aceia trebuiau arestati. Parchetele din România aresteazã pe delatiuni, dar pe umilirea definitivã, pentru toatã viata, a unui copil, îi pun în libertate. Sunt revoltat mai ales cã eu am fost douã legislaturi deputat de Vaslui. Astfel de haite nu au ce cãuta în societate. Ei nu au nimic de oameni. Cum sã violezi în modul acesta? Orice viol este dezgustãtor si profund antisocial, darãmite un grup de nemernici care batjocoresc un copil si sunt lãsati în libertate, cã nu-s pericol public. E revoltãtor!”, a spus fostul presedinte Traian Bãsescu. Un alt nume “greu”, care a avut ceva de spus legat de punerea sub control judiciar a violatorilor din Vãleni, a fost cel al presedintelui Curtii Constitutionale a României, Augustin Zegrean. Acesta a spus: “Numai în Vaslui se poate întâmpla asa ceva”. Zegrean a refuzat sã comenteze mai mult, dar a mai declarat cã nu poate interveni în acest caz.

Petitia online a strâns, pânã acum, peste 83.000 de semnãturi

SEMNATARI…Într-o singurã zi, petitia online prin care se cere trimiterea dupã gratii a violatorilor din Vãleni aproape cã si-a dublat numãrul semnatarilor. Dacã, alaltãieri, petitia fusese semnatã de peste 53.000 de români din tarã si din strãinãtate, ieri semnãturile ajunseserã la 83.000 si la 7.800 de comentarii. Deja în mediul virtual se discutã si de proteste în stradã fatã de decizia judecãtorilor vasluieni de a-i lãsa în libertate pe violatorii din Vãleni. Rãmâne de vãzut dacã acestea se vor concretiza pânã pe 14 august, când va avea loc urmãtorul termen de judecatã în cazul violatorilor din Vãleni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.