spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Băncile din Grecia s-au redeschis, după 3 săptămâni. Vin scumpiri peste greci

- Advertisement -

Băncile din Grecia s-au redeschis luni, după trei săptămâni în care activitatea bancară a fost paralizată, însă restricțiile de 60 de euro la retragerea de la bancomate se păstrează, potrivit BBC News. Tot de azi intră în vigoare o parte din creșterile de taxe care vor aduce o viață mai scumpă pentru greci.

Băncile din Grecia au fost închise la 29 iunie pentru a limita valul uriaș de retrageri de capital, pe fondul crizei financiare cu care s-a confruntat țara în lipsa unui nou acord financiar cu creditorii internaționali.

Decizia de a debloca sistemul bancar a venit după adoptarea de către parlamentul grec a primei serii de măsuri de austeritate cerute de creditorii țării. Tot astăzi urmează să fie deblocat ajutorul de urgenţă promis de Bruxelles, în valoare de 7 miliarde de euro.

Săptămâna trecută Banca Centrală Europeană (BCE) a hotărât finanțarea de urgență pentru băncile grecești cu 900 milioane de euro în decurs de o săptămână, iar zona euro a dat undă verde negocierilor privind al treilea plan de ajutorare a Greciei pe o perioadă de trei ani.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/bancile-din-grecia-se-redeschid-dar-restric-iile-raman-scumpiri-pentru-greci_1748971.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.