spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Elitconstruct, firma de casã a lui Mihalachi, ciuguleste cu spor! (facsimil)

- Advertisement -

DOCUMENTE INCENDIARE…Elitconstruct SRL Negresti, firma de casã a vicepresedintelui CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, cea care prinde lucrãri la majoritatea primãriilor PSD din judetul Vaslui, executã în aceastã perioadã lucrãrile de modernizare la Spitalul Judetean de Urgentã, desi câstigãtorul lucrãrii este altã firmã. Bogdan Cioncu, managerul general al firmei, înhatã sume frumusele din fondurile judetului, fiind vãzut mai mereu în sãlile de asteptare de la Consiliul Judetean. Nu stã degeaba pentru cã sefii CJ Vaslui îi dau sume de ordinul sutelor de mii de euro pentru lucrãrile efectuate, dupã cum o demonstreazã unele documente ajunse în posesia noastrã.

Pe ultima sutã de metri de mandat în fruntea Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, vicepresedintele institutiei, s-a gândit cã nu ar fi rãu sã mai “pompeze” ceva fonduri în firma sa de casã, Elitconstruct Negresti, despre care se spune cã ar fi coordonatã din umbrã tocmai de cãtre fostul presedinte al CJ Vaslui. Imediat ce a apãrut o lucrare barosanã la Spitalul Judetean de Urgentã, Mihalachi a dat-o cãtre Elitconstruct, o firmã implicatã în tot felul de lucrãri la primãrii sau institutii publice coordonate de PSD. Povestea a fost simplã: Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã a cerut realizarea unei scãri exterioare suplimentare, Consiliul Judetean a fãcut proiectul, iar executia a ajuns la Elitconstruct, probabil fãrã nicio licitatie, nimic. Relatiile de prietenie ale lui Bogdan Cioncu cu sefii PSD de la Consiliul Judetean – omul de afaceri din Negresti, am aflat noi, a participat la mai multe întâlniri secrete la cabana viceprimarului de Negresti, Radu Morosanu, la întâlniri fiind si persoane de la vârful CJ Vaslui! – este vãzut mai mereu prin anticamera presedintelui Dumitru Buzatu sau a vicepresedintelui Mihalachi. O astfel de relatie a fost de ajuns pentru ca Elitconstruct sã intre “pe felie”, iar banii sã curgã în conturile acestei firme de partid.

Mihaela Chircu semneazã, în numele conduceriii CJ Vaslui, facturile cãtre Elitconstruct

Suntem în posesia unui borderou centralizat de platã, cu numãrul 8, pentru perioada 30 mai – 14 iulie 2015, semnat de ec. Bogdan Cioncu, manager Elitconstruct SRL Negresti, la “executant”, si de directoarea proiectelor europene de la CJ Vaslui, Mihaela Chircu, la “manager proiect”. Niciun nume din conducerea CJ Vaslui, nimic, doar Mihaela Chircu. În borderoul cu pricina apar niste sume solicitate de Cioncu pentru cele douã luni si jumãtate, un total de 610.204 lei. Mai apare, însã, o notã de constatare, pe 6 iulie 2015, semnatã de proiectantul general Angela Tânjalã si de dirigintele de santier, Ovidiu Chirica, din care aflãm cã firma lui Cioncu a încãrcat în mod exagerat situatiile de lucrãri, cerând sute de mii de lei în plus fatã de ceea ce se angajase initial. De exemplu, numai la “termosistem cu vatã mineralã bazalticã”, Cioncu trece în plus 34,49 mp, la un pret mediu de 93,5 lei/mp montat, deci un plus de peste 30.000 de lei, dintr-un foc. Alte lucrãri în plus: tencuieli – 30 mp, glet de ipsos – 27,67 mp, montare demontare schele metalice – 33 mp, zidarie din blocuri bca – 6,21 mp. Firma negresteanului nu s-a multumit cu atâta si a mai trecut în plus 7,28 tone transport rutier beton pe distantã de 10 km si încã 6 mc de beton în plus, la legãtura cu corpul C al Spitalului Judetean. Ce mãsuri ia Consiliul Judetean fatã de sumele cerute în plus de Cioncu, fatã de proiectul tehnic nr. 40/2013. Nimic, pentru cã omul are o misiune de la partid, este pus sã câstige bani pentru partid. Ne-o demonstreazã o recapitulatie de lucrãri, pentru perioada 2-20 iunie a.c., semnatã de aceeasi Mihaela Chircu, dirigintele de santier Chirica si de managerul Cioncu, conform cãreia, într-o singurã lunã acesta ar fi executat lucrãri de 545.901 lei, adicã în jur de 130.000 de euro. Bani, nu glumã…

Cum a fãcut familia Cioncu avere? Prin grija lui Vasile Mihalachi, si el negrestean

Familia Cioncu a ajuns destul de cunoscutã în Negresti, fiind printre cele mai bogate din oras. Tatãl, care a fost si consilier local în oras (a murit în februarie 2000, n.r.), a fost cel care a avut grijã ca fiii sãi sã intre în afaceri, fiind si unul dintre liderii PSD locali. Prieten cu Vasile Mihalachi, fostul presedinte de CJ, actualmente vicepresedinte la judet, cei doi, Cioncu si Mihalachi, au pus la cale o firmã, Elit Construct, care a început destul de timid. În acte, bineînteles, a fost trecut Bogdan Cioncu, însã toatã lumea stie cine conduce în realitate Elitconstruct… Pânã în 2008, când Mihalachi a intrat la conducerea CJ Vaslui, firma Elit Construct avea rezultate financiare modeste, desi în actionariat era si unul dintre fiii actualului vice. Dupã ce Mihalachi a ajuns sef la judet, cifrele de afaceri ale Elit Construct au atins niveluri ametitoare. În 2009 si 2010 – în jur de 41 miliarde lei vechi, anual, pentru ca, în 2011, anul în care Elena Udrea si PDL au împãrtit bani cu sacii în judet, firma lui Cioncu sã ajungã la 49 miliarde lei. În 2012, însã, s-a cunoscut faptul cã PDL nu mai este la guvernare, pentru cã, peste noapte, Elit Construct a ajuns la o cifrã de afaceri de doar 29 miliarde lei vechi. Elit Construct a prins lucrãri în Husi, la celebrul parc de la iesirea spre Albita, ca si la multe primãrii PSD, anul trecut câstigând si o lucrare de aproape 800.000 lei în Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.